O tuberkulozi u Uputnici Radio Siska

ibb

Prema Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu tradicionalno se već dugi niz godina obilježava Tjedan borbe protiv tuberkuloze, od 14. do 21. rujna, kao Zajednička akcija u radu svih društava Hrvatskog Crvenog križa.
Na taj način želi se informirati građane, oboljele osobe i članove njihovih obitelji o prevenciji i suzbijanju tuberkuloze u našoj zemlji. Tim se povodom provode razne aktivnosti sa svrhom edukacije i širenja znanja o tuberkulozi te organiziraju zdravstvena predavanja ili javne tribine za odrasle, dok se za djecu u školama održavaju radionice postavljanjem likovnih izložbi pod nazivom „Zdravstveni kutić o tuberkulozi“. Sve aktivnosti organiziraju se sa zdravstvenim suradnicima iz domova zdravlja, zavoda za javno zdravstvo i drugima (nastavnici, socijalni radnici), a održavaju u školama, prostorima društava Hrvatskog Crvenog križa, domovima zdravlja, knjižnicama ili negdje drugdje u zajednici.

U Uputnici Radio Siska danas u 12.15h govorimo o ovoj bolesti, o podacima kojima raspolaže županijski Zavod za javno zdravstvo vezano za broj oboljelih te najavljujemo predavanje kojim će Tjedan borbe protiv tuberkuloze biti obilježen i u Sisku. U Uputnici gostuju epidemiologinja dr. Sonja Pajtlar i Donna Vrbanac iz Gradskog društva Crvenog križa Sisak.

najčitanije