Na Dan državnosti zaokružite broj 1 i izaberite Ivana Celjaka za župana

mj

251020211635198984.jpeg

SPONZORIRANI ČLANAK

U nedjelju 30. svibnja, na Dan državnosti, održava se drugi krug izbora za župana Sisačko-moslavačke županije. Ivan Celjak, kandidat HDZ-a, razumije okolnosti u kojima trenutačno živi velik broj stanovnika županije i jasno se zalaže za pravi početak, prema boljim mogućnostima za građane. Za sve planove ima potporu Vlade Republike Hrvatske, što je dodatni jamac da će ih uspjeti i realizirati.

„Važno je omogućiti stanovnicima županije da žive i rade u svojoj županiji, poduzetnicima olakšati poslovanje i potaknuti nova ulaganja, studente zadržati u županiji, uz obnovu ulagati i u druge infrastrukturne projekte i poljoprivredu te omogućiti rad svih škola i vrtića“, misao je vodilja kandidata HDZ-a za sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka.

Jedan od fokusa njegova programa svakako je Sisak kao županijsko središte i grad koji je uz Petrinju i Glinu, od većih središta u županiji, pretrpio ozbiljna razaranja u potresima. Vlada je zakonskim okvirom osigurala stopostotnu konstrukcijsku obnovu objekata stradalih od potresa, a Ivan Celjak će se prioritetno zalagati za kvalitetnu i transparentnu obnovu.

U Celjakovom programu je stoga i obnova bolnice u okviru kompleksa OB dr. Ivo Pedišić Sisak, izgradnja sisačke Ekonomske škole i obnova Glazbene škole Frana Lhotke. Sve škole oštećene u potresu trebaju biti obnovljene u što kraćem roku kako bi se učenici mogli vratiti nastavi i pritom biti sigurni. Planira dovršiti i učenički dom u Sisku.

Osim toga, program predviđa osnivanje Zdravstvenog veleučilišta Sisak. U toj obrazovnoj ustanovi studenti će kroz novi program visokoškolskog obrazovanja imati priliku učiti i izravno primjenjivati svoje znanje na praktičnoj nastavi u OB dr. Ivo Pedišić. Projektom Regionalnog centra kompetentnosti iz područja elektrotehnike i računarstva Sisak će dobiti i novi srednjoškolski centar s opremom vrijednom 30 milijuna kuna i znatnu korist za učenike, ali i tvrtke koje će moći zapošljavati kvalitetno obrazovanu radnu snagu.

Celjakov program je velikim dijelom usmjeren prema učenicima, studentima i mladima općenito, jer su oni ti koji zaslužuju jednako dobre uvjete na području cijele Sisačko-moslavačke županije, kakve bi imali u nekoj drugoj, više razvijenoj hrvatskoj regiji. Kroz program stipendija svi redovni studenti s područja županije koji upišu prvu godinu fakulteta na potresom pogođenom području, početkom akademske godine dobit će jednokratnu naknadu u iznosu od 5 tisuća kuna, a tu su i predviđene sportske stipendije. Na taj se način namjerava osigurati demografska, ali i gospodarska budućnost županije jer bez ostanka mladih i obrazovanih, razvoj nije moguć.

Građani su u prvom krugu pokazali da najviše vjeruju županu za pravi početak, Ivanu Celjaku. 30. svibnja stoga birajte 1 u drugom krugu izbora za župana!

najčitanije