Knjiga petkom: JEDNO LJETO U INTERNATU

sisakportal-hr

261020211635291621.jpeg

Još jedan u nizu HIT naslova, koje u suradnji sa Znanjem, predstavljamo ovoga petka.

Slušajte nas na 89,4MHz, 93,1 MHz ili online, budite brzi i osvojite svoj primjerak knjige “Jedno ljeto u internatu”, autorice Anton DiSclafani (1980.). Ova suvremena američka autorica, odrasla je na Floridi te magistrirala na Sveučilištu Washington u St. Louisu gdje danas predaje kreativno pisanje. Južnjački korijeni, ljubav prema konjima i jahanju te boravak u odmaralištu Yonahlossee u brdovitoj Sjevernoj Karolini, inspirirali su njezin književni prvijenac Jedno ljeto u internatu (The Yonahlossee Riding Camp for Girls, 2013.) koji su The Wall Street Journal i Publishers Weekly proglasili najiščekivanijim ljetnim hitom.

Tijekom Velike depresije tridesetih godina u Americi, petnaestogodišnju Theu Atwell obitelj šalje u Yonahlossee, elitni djevojački internat u kojem se, barem isprva, zatomljuju učinci gospodarske krize, a mlade se djevojke uči kako da postanu “dame”. Nakon lošeg početka ona se uspijeva sprijateljiti sa svojim vršnjakinjama. Svima im je zajednička ljubav prema konjima i jahanju.

No, Theu pokreće strast koju ni ona sama ne zna objasniti, ali i duboko potisnuta obiteljska tajna. Između Thee i atraktivnog ravnatelja internata postupno se razvija povjerljiv odnos, koji prerasta u nešto više…