JANAF ostvario rast prihoda od 33%

imp

Janaf Logo

JANAF d.d. objavio je polugodišnje financijske izvještaje za razdoblje od 1. 1. do 30. 6. 2023. godine koji pokazuju snažan nastavak rasta prihoda.

 

U prvih šest mjeseci 2023. godine, JANAF je ostvario ukupne prihode od gotovo 74 mil. eura koji su veći za 33% od ostvarenja u istom razdoblju prethodne godine. U promatranom razdoblju ostvarena je bruto dobit u iznosu od gotovo 39 mil. eura i neto dobit u iznosu od gotovo 32 mil. eura. Rast prihoda dolazi iz temeljne djelatnosti Društva, transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata koji iznose gotovo 72 mil. eura i veći su za 32% od ostvarenja prethodne godine. U poslovanju s inozemnim kupcima ostvareno je 72% prihoda od temeljne djelatnosti što ponovno potvrđuje izvoznu orijentiranost kompanije.

 

„Iznimno smo zadovoljni činjenicom da je prva polovica 2023. godine za JANAF još jedno razdoblje u nizu u kojem smo poslovanjem nadmašili sve do sada zabilježene rezultate. Sinergijskim djelovanjem zaposlenika, Uprave i vlasnika, kao i osnaženi ovim rezultatima poslovanja, spremni smo za ulaganja kako u infrastrukturu, tako i u obnovljive izvore energije. S optimizmom gledamo na sve predstojeće poslovne aktivnosti koje će pridonijeti rastu i profitabilnosti kompanije“, izjavio je predsjednik Uprave mr.sc. Stjepan Adanić.

 

„Ostvareni financijski rezultati u najvećoj su mjeri rezultat rasta prihoda od temeljne djelatnosti kompanije, transporta i skladištenja, pri čemu poslovanje s inozemnim kupcima i dalje donosi najveći udio prihoda. Nastavljamo s ulaganjima u naftovodno-skladišni sustav i pružanjem sigurne opskrbe energentima ovom dijelu Europe jer su nam povjerenje i zadovoljstvo naših partnera jamstvo nastavka poslovnog rasta. Potaknuti nastavkom poslovanja s iznimnim poslovnim rezultatima, i dalje ćemo jačati našu ulogu na europskom energetskom tržištu, spremni smo za nove poslovne izazove i investicije“, istaknuo je član Uprave Vladislav Veselica podsjetivši kako je prvih šest mjeseci poslovanja obilježilo sklapanje novih ugovora za transport i skladištenje i to s MOL Grupom, Agencijom za ugljikovodike, Vitolom, INA-om i Litascom.

 

Također, u prvoj polovici 2023. godine, JANAF je bio domaćin dvaju poslovnih skupova. Naime, JANAF je u lipnju organizirao prvi „networking lunch“, poslovno okupljanje, u sklopu kojeg je poslovnoj zajednici predstavio poslovanje te se razgovaralo o potencijalnim suradnjama i partnerstvima, dok je u ožujku održana tradicionalna međunarodna energetsko-naftna konferencija “RePowerEU: Aktualni izazovi europske energetske sigurnosti” koja je okupila vodeće ljude energetskog sektora iz Europe i zemalja iz okruženja.

najčitanije