Ivan Celjak – prvi izbor za pravi početak Sisačko-moslavačke županije

mj

251020211635199131.jpeg

Sponzorirani članak

Zahvaljujući povjerenju 48 posto birača u prvom krugu lokalnih izbora, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za župana Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak spreman je za konačnu pobjedu u drugom krugu 30. svibnja. Njegova lista već je osvojila 21 od ukupno 36 mjesta u županijskoj skupštini, što mu omogućava provedbu svih zacrtanih ciljeva u predstojećem mandatu.

“Hvala svim građanima koji su u nedjelju izašli na birališta te iskoristili svoje pravo glasa, posebno hvala onima koji su svoje povjerenje dali našoj koaliciji koja vam u predstojeće četiri godine zahvaljujući velikoj potpori građana jamči stabilnost. Pozivam sve građane da na izbore izađu i 30. svibnja kako bismo nakon pobjede konačno mogli početi raditi. Imamo program koji je konkretan i provediv, želim početi odmah raditi kako bismo što prije obnovili i oživjeli našu županiju”, istaknuo je Ivan Celjak te dodao kako ga raduje što građani Sisačko-moslavačke županije, unatoč svemu što se dogodilo, i dalje imaju nadu i optimizam te vjeruju da je moguć pravi početak koji ova županija i zaslužuje.

Ključne točke Celjakovog programa su gospodarska i stambena obnova Sisačko-moslavačke županije, demografski oporavak, bespovratna sredstva i beskamatni krediti za poduzetnike, veće korištenje turističkih potencijala, mjere potpore poljoprivrednim proizvođačima, jednokratne naknade za redovite studente, širenje mreže usluga za hrvatske branitelje, ulaganja u prometnu i komunalnu infrastrukturu, ali i u zdravstvo i skrb za starije i nemoćne. Sisačko – moslavačka županija ima velik neiskorišten potencijal Termi u Topuskom, a ostale prirodne blagodati županije imaju ogroman gospodarski potencijal koji će se nadopuniti kroz razvoj Parka prirode Lonjsko polje. U Topuskom se planira investicija od 600 milijuna kuna koja će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta, i to ne isključivo onih koji će biti vezani samo uz terme i lječilište.

„Naš program je konstruktivan i direktan, nema planova bez pokrića ni nerealnih obećanja. Transparentna, kvalitetna i brza obnova nakon potresa su prioritet, no cilj mi je osigurati i sve ostale uvjete za kvalitetan život, znači dobro plaćena radna mjesta, obnoviti, ali i izgraditi nove vrtiće, škole te domove za naše starije sugrađane. Vjerujem da su građani to prepoznali, mi ovakav rezultat nismo ostvarili slučajno, radimo kontinuirano, stalno smo u kontaktu sa stanovnicima iz svih dijelova županije, ne samo u kampanji. Slušamo njihove potrebe i napravili smo program koji nudi rješenja za sve“, poručio je Ivan Celjak.

U iduće četiri godine, Celjak svoju Sisačko-moslavačku županiju vidi gospodarski i stambeno obnovljenu, demografski pojačanu, s iskorištenim turističkim potencijalom, razvijenu obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, razvijenu u smjeru centra ekološke proizvodnje hrane, uspostavljenu kao obrazovni i inovacijski centar…

Zahvaljuje svom timu, brojnim volonterima i članovima, ali i koalicijskim partnerima koji su dali sve od sebe na terenu za ovako dobar rezultat iz prvog kruga.

„Hvala svima na uloženom trudu, moramo se potruditi još malo kako bismo već u ponedjeljak 31. svibnja počeli s poslom i oživljavanjem naše županije“, zaključio je Ivan Celjak te pozvao sve građane da u nedjelju 30. svibnja izađu na drugi krug izbora, zaokruže broj 1 i izaberu pravi početak Sisačko-moslavačke županije.

najčitanije