INA donira računala školama iz potresom pogođenog područja

mradenovic

251020211635201186.jpeg

INA Grupa nastavlja aktivno pružati neophodnu pomoć potresom pogođenim područjima i donira 60 računala osnovnim školama. Osnovna škola Mate Lovraka i Osnovna škola Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, Osnovna škola Mladost iz Lekenika i Osnovna škola Glina dobile su po 15 računala iz Plavog tima, člana INA Grupe, za potrebe on-line nastave.
INA Grupa je od samog početka aktivno uključena u pružanje neophodne pomoći potresom pogođenih područja. Kako se radi o području Sisačko-moslavačke županije, koje je važno za poslovanje INA Grupe i gdje živi više od 1000 Ininih radnika, INA je uz podršku MOL Grupe, izdvojila 2,5 milijuna kuna koja će biti donirana za potresom pogođena područja u Županiji. Od toga 500. 000 kuna bit će usmjereno za obnovu Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić“ u Sisku. Po milijun kuna bit će donirano Vladi RH, koja u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa“ prikuplja sredstva namijenjena za sanaciju posljedica potresa u gradovima Petrinji, Sisku i Glini te Sisačko-moslavačkoj županiji za potrebe obnove Srednje škole Viktorovac u Sisku.
Također, Ininim radnicima koji su pretrpjeli štetu Kolektivnim ugovorom INA Grupe predviđena je financijska pomoć u visini od 7.000 kuna za ovakve situacije, a Uprava Ine odobrila je dodatan budžet od ukupno 2 milijuna kuna za isplatu dodatne materijalne pomoći radnicima društava INA Grupe koji su pretrpjeli izrazito veliku materijalnu štetu.
Uz navedeno, INA Grupa je do sada osigurala višednevne količine goriva, plinskih boca i dezinficijensa za žurne službe, Crveni križ te agregate Nacionalne udruge ugostitelja koji su u Petrinji pripremali obroke za stanovništvo i brojne volontere. Gorivo je putem INA kartica donirano i Gradu Sisku, općinama Majur i Lekenik te HGSS-u koje ga je dopremalo stanovništvu za agregate, alpinistima i električarima volonterima na terenu te Gradskom društvu Crvenog križa Zagreba koji prikupljaju i dostavljaju pomoć u potresom pogođeno područje.
CROSCO i STSI, članice INA Grupe, osigurale su i postavile kontejnersko naselje u Petrinji za privremen smještaj 100-tinjak osoba, a na potresom pogođeno područje stanovnicima je dostavljeno i nekoliko kamp kućica. Uz to, INA Grupa je ustupila Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke Županije svoje skladišne prostore u Sisku, a a Dom Rafinerije postao je privremeni dom Glazbene škole Frana Lhotke. Također, naši vatrogasci iz Siska su na raspolaganju lokalnoj zajednici te sudjeluju u hitnim intervencijama.
INA i dalje nastavlja pratiti potrebe potresom ugroženog područja te će nastaviti pružati podršku.

najčitanije