„F20“ i „Zagrebački ekvinocij“ ove godine na Star Film Festu

mradenovic

Na ovogodišnjem izdanju Star Film Festa sisačka će publika imati priliku pogledati izvrsne filmove afirmiranih hrvatskih autora. Osim bogatog i sadržajnog natjecateljskog dijela programa te online programa koji ćete moći pratiti na službenoj stranici, možete pogledati i nagrađivane dugometražne filmove “F20” i “Zagrebački ekvinocij”.

Film “F20” možete pogledati drugoga festivalskog dana, u petak 4. rujna u 20:15 sati  a “Zagrebački ekvinocij” pogledajte u subotu, 5. rujna u isto vrijeme na projekciji u vanjskom prostoru Kazališta 21.

Uspješni “F20” najnoviji je film poznatog hrvatskog redatelja Arsena Antona Ostojića, koji je o svojim vezama sa Siskom već govorio u intervjuu. “Riječ je o žanrovskom filmu koji se ne bavi nikakvim standardnim hrvatskim dnevnopolitičkim temama, već prije svega nastoji biti filmski zabavan, iako, iskreno, oslikava jednu prilično ozbiljnu priču. Čak je i dijelom inspiriran stvarnim događajima koji su se dogodili u našoj zemlji. Lako je razumljiv i strancima, pa je vjerojatno i to jedan od razloga, pored svoje kvalitete, što je u zadnjih 4-5 mjeseci osvojio desetak nagrada na međunarodnim filmskim festivalima,” izjavio je Ostojić za Star Film Fest.

“Zagrebački ekvinocij” redatelja Svebora Mihaela Jelića  posebno je dobrodošao na sisačko platno. Što zbog svoje izvrsnosti što zbog posebne poveznice s gradom Star Film Festa. Treba istaknuti kako mladi glumac Patrik Gregurec dolazi iz Siska pa će publika imati priliku prepoznati domaće lice i izvrsnu glumu u filmu svjetske kvalitete, pod zvjezdanim sisačkim nebom. “Zagrebački ekvinocij”  također tematizira “party” pa nakon projekcije svakako možete nastaviti večer u opuštenom stilu. Redatelj o filmu kaže: “To je priča 6 prijatelja koji utjelovljuju sve one lude priče koje smo svi mi iskusili dok smo se u 4 ujutro pitali kako smo ovdje završili. To je pokušaj da se uhvati specifična atmosfera noćnog života u Zagrebu u razdoblju oko 2015. godine. Mislim da se s filmom mogu poistovjetiti mladi iz drugih dijelova hrvatske a i generalno alternativa koja dolazi iz drugih europskih gradova.”

Gledanje filma na otvorenom, posebno je iskustvo i zato se veselimo ugostiti vas pred našim platnom. Ulaz na projekcije je kao i uvijek besplatan a osim spomenutih filmova tu je i popratni programa u vidu radionica, koncerata i izložbi koje ćete moći pratiti i online putem službene stranice Star Film Festa.

najčitanije