Radnici iz svih dijelova Hrvatske zapošljavaju se u međimurskoj tvrtki

Elting Naslovna

Sponzorirani članak

 

Plaće su 3500 eura, a radnici dobivaju dodatke za terenski rad, božićnice, uskrsnice…

 

Međimurska obiteljska tvrtka Elting iz Nedelišća više od 20 godina uspješno posluje u Hrvatskoj i inozemstvu, a zapošljavaju radnike iz svih dijelova Hrvatske.

 

Dragutin Novak, vlasnik Eltinga, kaže da poslovanje tvrtke temelji na konstantnoj težnji za izvrsnošću i kvalitetom, ali i zadovoljnim radnicima. Plaće u Eltingu iznad su prosjeka.

 

– Sve je pogodila kriza, troškovi života su sve veći, a nama je cilj da radnici tu krizu što manje osjećaju. Bez dobrih radnika nema uspješnog poslovanja, a mi želimo da naši radnici budu zadovoljni. Uz plaću, vrlo je bitna i radna atmosfera. Obiteljska smo tvrtka i nastojimo da takvo ozračje bude i u poslovanju, od pogona do gradilišta. Imamo sve više zainteresiranih radnika iz sisačkog područja, to su vrijedni ljudi i dobrodošli su u našu firmu – rekao nam je Dragutin Novak.

 

Zbog opsega posla javila se potreba za novim zapošljavanjima.

 

Elting  ima ugovorene poslove godinu dana unaprijed, stabilnog su poslovanja, a zbog dobrog ugleda tvrtke na međunarodnom tržištu, stalno im se nude i novi poslovi.

 

– Kada poslujte već gotovo tri desetljeća, to vam daje jednu prepoznatljivost na tržištu od strane svih dionika. S tim dolazi i sve više ugovorenih poslova, što potiče potrebu i za novim zapošljavanjem, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu – rekao je Novak.

Ističe da su spremni zaposliti strojobravare, bravare, CNC operatere, limare, ali i sve one koji su željni raditi i napredovati.

Dragutin Novak – vlasnik Elting-a               FOTO: Elting

Glavna djelatnost im je proizvodnja, prodaja i montaža ventiliranih fasada i građevinske limarije. Trenutno zapošljavaju 80 radnika, od toga više od pola u Njemačkoj na izaslanju preko gospodarsko-interesnog udruženja INGRA-DET, a ostatak radi u Hrvatskoj i Sloveniji. Rade na velikim i tehnički izrazito zahtjevnim građevinskim projektima, od kojih nemali broj čine perjanicu investicijskih projekata u EU.

 

Što se tiče izaslanih radnika u Njemačkoj, uz redovne njemačke plaće, plaćeni im je njemački godišnji odmor, božićnice, uskrsnice, dječji darovi i slično.

 

– Naši radnici imaju osiguran smještaj, ne moraju mjesečno izdvajati 400 do 600 eura za krov nad glavom. Imaju osiguran prijevoz do gradilišta u Njemačkoj, kao i prijevoz u Hrvatsku, gdje u prosjeku svaka četiri tjedna omogućujemo svim našim radnicima odlazak kući svojim obiteljima. To su prednosti našeg izaslanog radnika u odnosu na radnika zaposlenog u njemačkom poduzeću – rekao nam je Novak.

 

Elting pruža mogućnost napredovanja, educiramo radnike i svatko tko je vrijedan i želi se razvijati može u kratkom roku naučiti i napredovati.

Plaće radnicima Eltinga u Njemačkoj se kreću od 2200 do 3500 eura, a u Hrvatskoj do 1000 do 1500 eura.

 

– Iz godine u godinu plaće u Eltingu rastu, pratimo rast tarifnih ugovora i rast troškova života. I dalje se namjeravamo razvijati i širiti poslovanje. Ove godine započinjemo s novim ciklusom investiranja u kojem smo stavili fokus na naprednu tehnologiju. Zato imamo potrebu za zapošljavanjem u Njemačkoj, ali i u Hrvatskoj, u našem proizvodnom pogonu u Pušćinama – kaže Novak.

 

Na kraju ističe da mu je drago da će Elting ostati obiteljska firma, jer su u posao naveliko ušla i njegova djeca. Kćer u firmi radi kao pravnica, a sin kao ekonomist.

Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail karlo@elting.hr 

 

 

Foto: Elting

 

najčitanije