Digitalna komora – besplatni digitalni vodič za poduzetnike kroz poslovne informacije

mj

Digitalna komora je nova informacijsko-komunikacijska platforma za e-usluge, koja članicama Hrvatske gospodarske komore, poslovnoj zajednici, javnoj upravi i građanima potpuno besplatno nudi osam e-usluga na jednom mjestu čime se mogu dobiti brojni podaci, usluge i dokumenti.

digitalna komora 5

„Na portalu digitalnakomora.hr dostupno je osam e-usluga: e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocije i e-pokreni poslovanje. Ove usluge razvijene su kako bi pridonijele unaprjeđenju poslovanja Hrvatske gospodarske komore i njenih članica, a time se ubrzava naša međusobna komunikacija i unaprjeđuju odnosi“, ističu u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

digitalna komora 2

Primjerice, putem usluge e-gospodarske informacije na jednom mjestu možete pronaći sve za poslovanje bitne informacije, kao što su makroekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i županija, tražilicu poslovnih subjekata u Hrvatskoj, njihove opće i financijske pokazatelje, statuse blokada te opće informacije o hrvatskom gospodarstvu. Kako stojite u odnosu na konkurenciju? Koja je pozicija vašeg sektora općenito? Koliko su vaši potencijalni poslovni partneri likvidni ili zaduženi? Ove informacije sada možete pronaći na portalu Digitalna komora.

Ukoliko pokrećete poslovanje, putem usluge e-pokreni poslovanje na jednom mjestu možete doznati što je sve potrebno za uspješno pokretanje poduzetničke djelatnosti i vođenje vlastitog poslovanja ili se povezati s drugim poduzetnicima. Zanima vas kojim zakonima i propisima podliježete te koji su vam izvori financiranja na raspolaganju? Ili jednostavno želite provjeriti iznose plaća i davanja za buduće zaposlenike te dostupnost željenog naziva poslovnog subjekta? Besplatno se registrirajte na digitalnakomora.hr i u sklopu usluge e-pokreni poslovanje pronađite sve informacije koje su vam potrebne.

digitalna komora 3

Digitalna komora donosi i digitalizaciju procedure izdavanja dokumenata za javne ovlasti i još aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika u kreiranju zakonodavnog okvira. Poduzetnicima će omogućiti kvalitetniju promociju njihovih proizvoda i približiti im izvore financiranja. Sve poslovne informacije, prijave na sajmove i edukacije, informacije o javnim natječajima, zakonodavstvu i trgovačkim subjektima upisanim u HGK sada su na jednom mjestu.

Digitalna komora_banner

„Registracija i korištenje podataka s portala potpuno su besplatni za članice HGK. Potrebno se samo registrirati u par jednostavnih koraka kako biste imali pristup svim najvažnijim informacijama za vaše poslovanje i strateško planiranje te pristupili svim e-uslugama“, pozivaju iz HGK.

Projektom Digitalna komora HGK želi doprinijeti povećanju korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u području pružanja e-usluga na razini Republike Hrvatske. Ovu platformu Hrvatska gospodarska komora izradila je u sklopu istoimenog projekta u vrijednosti 28,7 milijuna kuna koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Portal Digitalna komora možete posjetiti ovdje.

VIDEO: E-GOSPODARSKE INFORMACIJE

najčitanije