21. izložba vina - MoslaVINA Kutina 2014.

sisakportal-hr

261020211635292090.jpeg

Jeste li znali da je Moslavina poznati vinogradarski kraj, a da su vinograde na ovom području sadili još Traćani, Iliri i Kelti?
Rimsko doba, kada se Moslavina jače naseljava obilježava novi val sadnje loze, posebno za cara Claudia, pa se i danas vjeruje da je ime Moslavina inačica rimskog naziva Mons Claudius. Moslavina je domovina i tri autohtone sorte vina od kojih je najkvalitetniji i najtraženiji Škrlet koji se odlično slaže s domaćim gastronomskim specijalitetima.
Putevi okusa i mirisa vode vas vinskim cestama, a svake godine posljednjeg vikenda u svibnju zastanite i na tradicionalnoj izložbi vina MoslaVINA Kutina koja će se ove godine održati 21. put, od 30. do 31. svibnja. U svom programu izložba obuhvaća: izložbu vina i vina izvornih sorti, predstavljanje lokalnih vinara, udruga, gospodarstvenika, vođene degustacije, sajamski dio, vinsku biciklijadu, izložbu vinarske opreme, ostale sadržaje vezane uz vino i vinogradarstvo, predstavljanje partnera. Također uključuje, edukativni okrugli stol, predavanja, prezentacije, atraktivne kulturno – zabavne i gastronomske sadržaje tijekom cijelog dana.

Posjetite izložbu vina hrvatske i vina izvornih sorti – MoslaVINA Kutina i dobro se zabavite uz brojne sadržaje. U petak 30. svibnja zabavlja vas Marijan Ban, a u subotu 31. svibnja Mejaši.

Dobro došli u Moslavinu, domovinu Škrleta!