11. DANI ELEKTRONIČKIH MEDIJA

mj

Izmjene i dopune Zakona o elektroničkim medijima, položaj i uloga žena u medijima te autorska prava u medijskoj i glazbenoj industriji biti će središnje teme u raspravi sudionika 11. Dana elektroničkih medija koji će se od 13. do 15. studenog održati u Svetom Martinu na Muri. Najavio je to Željko Švenda, predsjednik Hrvatske udruge radijskih nakladnika, koja uz Nacionalnu udrugu televizija i Agenciju za elektroničke medije, organizira ovo tradicionalno godišnje okupljanje predstavnika više od 150 radijskih, 20-ak televizijskih kuća, te nekoliko desetaka internetskih medija iz cijele Hrvatske. Ovogodišnji Dani elektroničkih medija Hrvatske održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, a u panel-raspravama te radionicama ovog događanja očekuje se sudjelovanje više od 200 novinara, komunikacijskih stručnjaka, javnih djelatnika i drugih osoba koje se bave medijskim djelatnošću na lokalnoj i nacionalnoj razini. Tako se očekuje da će u raspravi o izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim medijima sudjelovati ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, predsjednici uprava Nove TV, RTL-a, kao i vodeći ljudi Nacionalne udruge televizija (NUT), Hrvatske udruge radijskih nakladnika (HURiN), te Udruge elektroničkih publikacija i Vijeća za elektroničke medije.

Vrlo će zanimljiva biti i diskusija na panelu o ženama u medijima, čija će posebna gošća, po najavama, biti Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. U raspravi o autorskim pravima u medijskoj i glazbenoj industriji očekuje se sudjelovanje predstavnika ZAMP-a, Agencije za tržišno natjecanje, Zavoda za intelektualno vlasništvo i drugih zainteresiranih, a osobito, predstavnika medija kojima izvršavanje obaveza prema tom zakonu stvara znatne probleme u svakodnevnom poslovanju.

Okupljanje medijskih djelatnika u Svetom Martinu na Muri biti će prigoda i za Sabor Hrvatske udruge radijskih nakladnika, te sjednicu Nacionalne udruge televizija.

Na posebnoj svečanosti biti će predstavljeni i HURiN-ovi regionalni centri, te dodijeljene godišnje novinarske radijske nagrade Hrvatske udruge radijskih nakladnika.

najčitanije