ŽVS „Kraluž“ i Pjevačka skupina KUD-a Ilova idu na Državnu smotru malih vokalnih sastava

imp

Kraluž

Ženska vokalna skupina „Kraluž” KUD-a Posavina Budaševo i Pjevačka skupina KUD-a Ilova predstavljat će našu županiju na 20. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava koji će se održati u Koprivnici. Odlučila je to selektorica Hrvatskog sabora kulture Zrinka Posavec, koja je u nedjelju u Sisku pratila izvedbe 17 vokalnih skupina koje su se predstavile na Smotri malih vokalnih sastava SMŽ.

 

Susrete u Sisku otvorila je izaslanica župana, predsjednica Zajednice KUU SMŽ Ivanka Roksandić, te u ovoj prigodi podsjetila na veliku ulogu amatera okupljenih u Zajednicu, a riječ je o gotovo osamdesetak udruga koje djeluju u različitim područjima kulturno-umjetničkog amaterizma, od književnosti, likovne umjetnosti, kazališnog amaterizma pa sve do pjevačkih, folklornih i tamburaških skupina .

 

U programu Smotre predstavili su se Pjevačka skupina Češka beseda Sisak, MVS FA „Etno Siscia” Sisak, VIA Kolapjani, KUD Ilova, Košutarica, ŽVS „Kraluž” KUD-a Posavina Budaševo, „Mijo Stuparić” Velika Ludina, Repušnica, VS „Rusalke” Kutina, „Seljačka sloga” Kutina, Šartovac, KUD „Sunjanka” Sunja, ŽVA „Kutinske dunje”, Uduga za očuvanje kulturne baštine Jasenovac, KUD „Ivančice” Kutina, KUD”Seljačka sloga” Bobovac i Vokalna sekcija FA „Ivan Goran Kovačić” Sisak. Sudionicima Smotre uručene su i prigodne Zahvalnice za sudjelovanje.

 

Zajednica kulturno umjetničkih udruga Sisačko moslavačke županije, u suradnji s Hrvatskim saborom kulture i KUD-om „Posavina“ Budaševo, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Sisačko-moslavačke županije, organizira 27. Smotru tamburaških sastava i orkestara Sisačko-moslavačke županije koja će se održati 4.lipnja 2023. godine u Budaševu. Izlučna je to Smotra za sudjelovanje županijskih predstavnika na 30. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji će biti održan u Dugom Selu 4. i 5. studenog 2023.

 

Podsjetimo kako će se već tradicionalno, 11. lipnja u Martinskoj Vesi održati i Smotra folklora SMŽ, a i ovu će smotru pratiti povjerenstvo koje će odabrati društva koja će predstavljati našu županiju na državnim smotrama u Vikovcima, Đakovu, Brodskom kolu, Metkoviću.

 

 

Foto – Zajednica kulturno – umjetničkih udruga SMŽ

najčitanije