Županijska smotra malih vokalnih sastava

ibb

261020211635254722.jpeg

10. smotra malih vokalnih sastava Sisačko – moslavačke županije održat će se 27.svibnja u 19,00 sati u Glazbenoj školi ”Fran Lhotka”.
Ansambl Lipe je već deset godina za redom organizator Županijske smotre malih vokalnih sastava. Smotra se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Hrvatskog sabora kulture i Grada Siska, a i ove će godine dva najuspješnija sastava odabrana na županijskoj smotri, nastupiti kao predstavnik županije na državnom natjecanju.
Tijekom proteklih godina kroz županijsku je smotru prošlo više od 30 vokalnih sastava, od čega je njih 17 do sada nastupalo na državnoj smotri, gdje su 2015. godine i pobijedila dva ansambla iz naše županije: L.I.P.E i pjevačka skupina KUD-a Seljačka sloga iz Bobovca.
Kontinuitet održavanja županijskog susreta pomogao je u dizanju kvalitete amaterskog pjevanja i postao manifestacija koja motivira ansamble da dižu svoj repertoar na višu razinu te da kroz osvrte stručnih selektora dobiju korisne savjete za unapređenje i poboljšanje kvalitete svojih nastupa. Ujedno je to i prilika za promociju amaterizma kao važnog dijela kulture, koji često može stati uz bok s profesionalcima.

najčitanije