„Žlica“ Kino kluba Sisak osvojila 3. mjesto na 62. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Pobjeda Na Hfs U

Igrani film „Žlica“ Kino kluba Sisak osvojio je 3.mjesto u Varaždinu, na 62. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Na filmu su sudjelovali Dea Dvekar, Gabrijel Tomljenović i Noa Štampfel, a mentori su im bili Jasna Kapelec i Luka Tomašević.

 

„Žlica“ prati detektivku i njenog asistenta koji nakon godina traganja napokon dobiju dojavu o svome najvećem kriminalnom misteriju Žlici. Prateći tragove i ispitujući svjedoke detektivka i njen asistent uspiju naći Žlicu, ali niz događaja koji će uslijediti ostavit će ih bez riječi.

 

Selekcijska komisija istaknula je kako film: „Briljantno spaja napetost i misteriju držeći gledatelje na rubu sjedala dok detektivka i njen asistent slijede tragove do rješenja najvećeg kriminalnog slučaja u njihovim karijerama. Složena radnja i majstorski razrađeni likovi čine svaki trenutak filma uzbudljivim i nepredvidivim. Neočekivani preokreti i impresivna završnica ostavit će publiku zadivljenom i bez riječi.“

 

Tijekom festivala prikazano je ukupno 67 filmova osnovnoškolskih autora u sklopu Revije, a 42 filma osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na Smotri, odabranih između 260 prijavljenih radova za Reviju i 139 za Smotru. Program je uključivao animirane, dokumentarne, igrane, radioničke filmove, TV reportaže te filmove slobodnog stila, a svaki je film pružio uvid u svijet mladih autora, obuhvaćajući razne teme – od zabavnih i kreativnih, do onih koje govore o ozbiljnim društvenim pitanjima.

 

„Izrada filma „Žlica“  najzabavnija je stvar koju sam dosad napravila. Ono  što mi je stvarno poboljšalo i olakšalo cijeli proces izrade odlična je ekipa. Svi  smo zajedno surađivali  i postupno razvijali ovu priču. Taj naš zajednički entuzijazam ono je što čini našu skromnu produkciju izvrsnom“, kažu autori.

 

O najboljim filmovima ove je godine odlučivao stručni ocjenjivački sud u sastavu: Maja Ogrizović, magistra mediologije i kulturologije, pokretačica inkluzivnog filmskog programa Film svima!, glumica Barbara Rocco te redateljica Čejen Černić Čanak.

 

foto: Kino klub Sisak

 

najčitanije