"Zlatni i brončani lipin cvit" Kolapjanima

sisakportal-hr

261020211635292101.jpeg

Muška klapa Kolapjani iz Siska se sa sudjelovanja na Večeri popularnih skladbi koja se proteklog vikenda održala u Blatu na Korčuli u sklopu 48.Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2014. godine vratila kući sa dvije nagrade.

Kolapjani su se predstavili s pjesmama „Tamo di mi sunce sja“ u obradi njihove umjetničke voditeljice Marijane Ivšić Kolić i pjesmom „Od jubavi san duša ranjena“ u obradi Ivane Srbljan, te osvojili nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva za najbolju izvedbu na festivalu „ Zlatni lipin cvit“, te treću nagradu publike „Brončani lipin cvit“.
Večer popularnih skladbi jedna je od festivalskih večeri natjecateljskog karaktera koja se održava izvan Omiša, a na kojoj klape pjevaju popularne skladbe obrađene na klapski način. Nagrade se dodjeljuju za najbolju izvedbu i najbolji aranžman po ocjeni stručnog povjerenstva, dok publika dodjeljuje tri nagrade.

Nakon provedenih audicija Kolapjani su kao jedina kontinentalna klapa izborili po prvi put sudjelovanje na tom prestižnom klapskom festivalu uz još 11 klapa, te pobijedili.

Veliko je ovo priznanje za dugogodišnji rad ovih sisačkih klapaša, ali i za njihovu umjetničku voditeljicu Marijanu Ivšić Kolić koja u rad s Kolapjanima ulaže velik trud, talent i energiju.
Kolapjani se već intenzivno spremaju i za sudjelovanje na drugoj festivalskoj večeri u sklopu Omiškog festivala i to na Večeri novih skladbi koja će se 18. srpnja održati u Omišu.

najčitanije