Život u objektivu

ibb

Povodom obilježavanja Dana branitelja grada Siska, u četvrtak 3. rujna u Galeriji sv. Kvirina u Domu kulture Kristalna kocka vedrine održat će se otvorenje izložbe fotografija pod nazivom “Život u objektivu”.
Fotografije prikazane na izložbi predstavljaju prisjećanje na događaje otprije 25 godina, kada je u potpunosti uklonjena neposredna ratna opasnost koja se nadvijala nad Siskom gotovo pune 4 godine. Zabilježen je život naših sugrađana, njihova sreća zbog povratka voljenih, tuga zbog izgubljenih života, ratna razaranja, povratak prognanika u razorene i opljačkane domove, obnova razorenih objekata… Svi su ti događaji obilježili živote generacija ljudi u razdoblju Domovinskog rata i ostali zauvijek zabilježeni budućim generacijama kao sjećanje na vrijeme stvaranja moderne, suverene i samostalne Republike Hrvatske, nedosanjanom snu brojnih generacija Hrvata koji je napokon postao stvarnost potkraj 20. stoljeća. Svi su ti događaji zabilježeni kroz pisanu riječ u kolektivnoj memoriji generacije koja je stvarala hrvatsku državu, a kada se toj pisanoj riječi doda fotografija, to prisjećanje dobiva novu dimenziju – albumu fotografskih sjećanja na slavno razdoblje nerazdvojne sisačke i hrvatske povijesti pridružuju se fotografije sisačke novinarke i fotoreporterke Lee Krivošić.

Organizator izložbe je Gradski muzej Sisak, a otvorenje će se održati 3. rujna u 11,30. Izložba ostaje otvorena do kraja rujna 2020.

najčitanije