Završen Star Film Fest

imp

Drugo izdanje Star Film Festa završeno je 5.rujna, a u tri dana, koliko je trajao, posjetilo ga je 300 zaljubljenika u film. Već je samo otvaranje Star Film Festa u sisačkom, veličanstvenom Starom gradu postavilo ljestvicu očekivanja visoko, a druga dva dana održana u intimnom ambijentu Kazališta 21 opravdala su očekivanja posjetitelja i pružila im nesumnjivo ogroman filmski užitak.
Uz pregršt atraktivnih filmova iz cijelog svijeta, Festival je popraćen i s mnoštvom dodatnog sadržaja kao što su foto i video radionice te predavanje Luke Rukavine „Od teorije do prakse“ i predstavljanje filmskih festivala (47. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva Four River Film Festival i 21. Filmska revija mladeži te Dokuma Film Festival i Brač Film Festival) u Narodnoj knjižnici i čitaonici Sisak, izložba Harisa Čalkića „Fina prašina“ u Galeriji Siscia Obscura.
Na svečanom zatvaranju Festivala odabrani su najbolji filmovi. Stručni žiri koji su činili Darko Drinovac, Danijel Kušan, Nera Stipičević i Davor Žmegač, odabrali su iz svake filmske kategorije (dokumentarni, eksperimentalni, igrani) po jedan najbolji film. Najboljim dokumentarnim filmom proglašen je film Ljubi bližnjega svog (Goran Ribarić), dok je najboljim eksperimentalnim filmom proglašen film Uprising Pact (Ale Paschoalini). Najboljim filmom u kategoriji igranog filma proglašen je film The Game (Pedro Coutinho), a titulu najboljeg filma festivala odnio je film Linda, a Horrible Story (Bruno Gularte). I publika je dodijelila nagradu za najbolji film po svom izboru. Nagradu je odnio igrani film Govorna pošta (Leo Vitasović).

najčitanije