Završen 6. Star Film Fest

mradenovic

261020211635230862.jpeg

Sisak je i ove godine na 6.izdanju Star Film Festa okupio ljubitelje filma iz cijele Hrvatske te  kroz razne radionice i projekcije, barem nakratko osnažiti filmsku kulturu u gradu. Svečano otvorenje održalo se u Starom gradu, a program se nakon toga preselio u Kazalište 21.

Posjetitelji su imali priliku pogledati 48 festivalskih filmova, ali i projekcije filmova Posljednji Srbin u Hrvatskoj te IKEA for YU. Organizaratori su pripremili i bogat popratni program –  acoustic jam session, radionice, javnu raspravu i koncerte.

Na adresu Kino kluba Sisak ove je godine pristiglo 1350 filmova, a sisačka publika pogledala je 48. Stručni žiri koji ove godine čine Dinka Radonić kao predsjednica, prošlogodišnji pobjednik Star Film Festa Federico Schmukler, Dino Pešut, Filip Mayer, Bobby Boško Grubić i Nina Kojc kao članovi, donijeli su odluku o pobjedničkim filmovima. Najbolji filmovi ovogodišnjeg 6. Star Film Festa su My Body, animirani film redateljskog dua Sandralee Zinzen i Nicolasa Nivessea. Najbolji dokumentarni film proglašen je A Gis, redatelja Thiaga Carvalhaesa. Nagrada za najbolji eksperimentalni film otišla je u ruke redatelja Gabriela Morana za film White Bedrooms. Film Breathing proglašen je kao najbolji industrijski, redatelja Farshida Ayoobinejada. U kategoriji igranog najbolji je Vrzel, redateljice Ane Trebše. Nagradu za najbolju filmsku montažu dobio je film The Angry Anonymus redatelja Jan Chaplina, za najbolju kameru film redateljice Elani Molfeta Nekydallo. Nagradu selektorica dobio je film 3. rujan 2015., redateljice Sare Jurinčić, a nagradu publike dobio je netom nagrađen film ovacijama publike Agelasta redateljice Sare Garcie Jimenez. Nagradu za najbolji regionalni film dobio je Mishko, redatelja redatelja Hanisa Bagashova.

Dodjelom nagrada zatvoren je 6. Star Film Fest u Sisku čime je i nagoviješteno njegovo 7. izdanje koje će se održati iduće godine krajem kolovoza.

najčitanije