Zatvorene prijave za ovogodišnji Star Film Fest

Prijave filmova za ovogodišnji Star Film Fest su od 15. svibnja službeno zatvorene. Pristiglo je ukupno 3465 prijavljenih filmova sa svih strana svijeta što pokazatelj da se Star Film Fest prepoznaje i van granica Hrvatske.

 

Najviše prijavljenih filmova je stiglo iz Irana i Španjolske, Indije te Sjedinjenih Američkih Država. Prijave su stigle iz ukupno 114 različitih  zemalja svijeta – iz Francuske, Italije, Brazila, Turske, Rusije, Meksika, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Kine, Argentine, Kanade, Poljske, Srbije, Egipta, Grčke, Portugala, Bjelorusije, Cipra, Kosova, Bosne i Hercegovine, Norveške, Ugande, Novog Zelanda…

 

“Zadovoljni smo, iznimno ponosni i zahvalni zbog velikog odaziva zainteresiranih filmaša koji žele da upravo njihovi filmovi budu dio našeg festivala, a ujedno smo i sretni jer ove brojke pokazuju kako se filmska industrija i stvaralaštvo uvelike oporavlja od posljedica pandemije i korona krize koje su uvelike utjecale na film posljednje dvije godine”, napominju u organizacijskom timu.

 

Selekcijska komisija Star Film Festa u sastavu Martine Mladenović i Anje Kavić izabrati će najbolje filmove u kategorijama dokumentarnog, eksperimentalnog, igranog, industrijskog i animiranog filma koji će na kraju ugledati platno ovogodišnjeg izdanja Star Film Festa. Festival se održava od 1. do 3. rujna.

 

 

najčitanije