Za ovogodišnji SEFF prijavljeno čak 1290 filmova

st

261020211635248688.jpeg

Ekipa Smaragdnog eco film festivala, završetak prijava za ovogodišnje izdanje dočekuje zadovoljno trljajući ruke. Posljednjih deset godina za sudjelovanje na festivalu prijavljivalo se u prosjeku do 50ak filmova, no ovaj put uslijedilo je veliko iznenađenje i dokaz da su moderne tehnologije i globalni servisi i više nego korisna stvar.
Za ovogodišnje izdanje SEFF-a prijavljeno je čak 1290 filmova, a sve zahvaljujući online servisu FilmFreeway, koji je omogućio da poziv SEFF-a za prijavu filmova dođe do zajednice filmaša u svakom kutku svijeta.
Najviše filmova stiglo je iz Irana, Indije i SAD-a. Slijede ih Italija, Španjolska i Brazil. Stvarno se možemo pohvaliti velikim brojem filmova iz cijelog svijeta. Egipat, bangladeš, Mianmar, Bahrein, Nepal, Uganda samo su neke od zemalja iz kojih su stigle prijave’, oduševljeno nam je rekao direktor festivala Daniel Pavlić.
Do 15. veljače bit će odabrani filmovi koji ulaze u selekciju, nakon čega će devetoročlani žiri, sačinjen od direktora filmskih festivala iz cijelog svijeta, odabrati najbolje u tri kategorije – kratkometražni, dugometražni i animirani.
Festival, koji se održava u lipnju, zadržava dosadašnju koncepciju, ali mijenja lokaciju i odlazi u Liku, gdje će proći nekoliko gradova s velikom završnicom u Gospiću.
‘Prvi put mijenjamo lokaciju iz jednostavnog razloga da zastupimo i ostale dijelove Hrvatske. Nekakve vodilje su nam rijeke Gacka i Lika, u tom području su i nacionalni parkovi Sjeverni Velebit i Plitvice pa se ta lokacija uklapa u našu priču.’
I dalje se radi o filmovima ekološke tematike s ciljem buđenja ekološke svijesti publike.

najčitanije