Vojnik Švejk izborio pobjedu Češkoj besedi Sisak

ibb

Predstava ‘Novi doživljaji dobrog vojnika Švejka’ kazališne skupine Češke besede Sisak najbolja je predstava Smotre kazališnih amatera Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj – tako je ocijenila selektorica Hrvatskog sabora kulture dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić , koja je na Smotri održanoj 24. i 25. ožujka u Lipovcu kraj Daruivara, koja je pogledala svih 14 predstava iz 14 Čeških beseda.
Selektorica je dramatizaciju i režiju ocijenila sjajnom (Silvije Vadla), glumački ansambl odličnim (Zoran Crnobrnja, Danijel Radić, Albert Valla, Kristina Mulanović, Irinka Vidović, Milijana Drinčić, Zdenka Cvahte, Marija Mulanović Smolčić), a scenografiju i kostimografiju također sjajnima (Danijela Gotal Grgurač i Đurđica Huml). Uspjehu predstave koja se igra na češkom jeziku doprinijela je i savjetnica za scenski govor Dana Stakor.
Tako se sisački Švejk “izborio” i za nastup na državnoj smotri, Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, koji će okupiti najbolje ovogodišnje predstave sa svih regionalnih smotri u Hrvatskoj, u svibnju u Pazinu i Vodicama, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.
Tako je Sisačko-moslavačka županija dobila još jednog predstavnika na državnoj smotri amaterskih kazališta, uz Scenu Sisak koja je s predstavom Juriš lake konjice pobijedila na županijskoj smotri kazališnih amatera.

najčitanije