„Voda do grla“ na festivalu Green Fest

imp

261020211635264229.jpeg

Dokumentarni film “Voda do grla” autora Daniela Pavlića uvršten je u natjecateljski program Kratkog filma na ovogodišnjem GREEN FEST Međunarodnom festivalu zelene kulture koji će se održati od 15. do 18.11.2016. u Domu omladine u Beogradu.
Green fest je manifestacija posvećena ekologiji i zaštiti životne sredine, koja kroz filmske, obrazovne, izložbene i aktivističke programe potiče kulturu življenja u skladu sa zelenim vrijednostima. Ulaz na sve programe je besplatan.
Film Voda do grla snimljen je u okviru radionice Digital Generation a prati događaje u Hrvatskoj Kostajnici koji je mali grad na obalama rijeke Une. To je početak Europe, ali mještani osjećaju da su na rubu Europe, jer osim ekonomskih problema, njihovi problemi počinju običnim kapljicama kiše. Njima je zaista voda do grla, jer osim društvenih nepogoda, one prirodne nepogode ih drže u neizvjesnosti kojoj očito ne nazire se kraj…
Film je bio prikazan na nekoliko festivala, a na ovogodišnjem festivalu ČortaFest u Inđiji u Vojvodini proglašen je za najbolji film festivala i osvojio je nagradu komarca kao jedan od tri najbolja filma.

najčitanije