Virtualni sadržaji na društevnim mrežama Gradskog muzeja Sisak

mradenovic

251020211635200009.png

Gradski muzej Sisak, čiji su prostori nakon potresa nedostupni korisnicima, nastavlja s ponudom online programa te i na taj način ostaje u kontaktu sa svojom publikom. Tijekom prošle godine, s početkom pandemije, takav način komunikacije bio je ujedno i jedini moguć pa će još neko vrijeme, do novih prilika za konkretnije programe, publici na raspolaganju biti virtualni sadržaji.

„Redovito objavljujemo tekstove i fotografije o povijesti grada Siska. Ove godine to je vezano uz strogi centar grada koji je teško stradao u potresu. Objavljujemo stare razglednice, a na taj način smo htjeli ljude podsjetiti da je to dio našeg identiteta, da te zgrade imaju svoje ime i prezime, prozvane su po ljudima koji su ih gradili, koji su živjeli u njima, pa smo na taj način htjeli ljudima dati informaciju o tome“, kaže ravnatelj muzeja Vlatko Čakširan, dodajući da će edukativni članci i ostale informacije i ubuduće ostati redovan dio virtualne muzejske ponude na facebook stranicama Gradskog muzeja Sisak i Holandske kuće.

Na Facebook stranici Gradskog muzeja Sisak možete pronaći i edukativni kutak koji ovoga tjedna prezentira različite ideje ukrašavanja pisanica.

Budući da, za sada, zbog stradalih prostora ne može raditi izložbe u Sisku, Gradski muzej aktivno sudjeluje u promoviranju sisačke povijesti u drugim gradovima Hrvatske. Tijekom ljeta, dio fonda Gradskog muzeja Sisak bit će uključen i u kulturno-turističku ponudu na području Istre.

„Prezentirat ćemo naše staklene predmete uz razdoblja Siscije. Riječ je o jednoj zaista atraktivnoj izložbi“, dodaje Čakširan te pojašnjaka kako je u tijeku sanacija muzejskih prostora pod ingerencijom Gradskog muzeja Sisak, pri čemu se očekuje da će Holandska kuća već u svibnju moći primiti posjetitelje, a prostor muzeja u Tomislavovoj ulici u međuvremenu je osposobio svoju suvenirnicu – nakon sanacije štete od potresa suvenirnica je otvorena, iz muzeja napominju da je prostor označen zelenom naljepnicom i siguran za korištenje, a radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30.

najčitanije