Virovitičani večeras na Prologu

imp

261020211635286662.jpeg

Festival regionalnih kazališta Prolog u organizaciji Gradskog kazališta Doma kulture Sisak na kazališne daske tijekom listopada i studenog dovodi 14 kazališta i 15 predstava.
Nakon Cyrana i Čehova na kvadrat, danas , 20.listopada, na Prologu nastupa Kazalište Virovitica sa predstavom Tita Plauta “Ćup”.

Prema djelu vrhunskog komediografa u rimskoj književnosti Tita Plauta “Ćup”, Kazalište Virovitica obrađuje priču o starom tvrdici Euklinou koji pronalazi ćup sa zlatom i otada neprestano bdi nad njim. Taj se motiv isprepliće s motivom ljubavi. Naime, od Euklinovu kćerku na nekoj je proslavi obljubio mladi Likonid, koji se sad kaje i želi se oženiti djevojkom. Međiutim, od Eukliona ruku njegove kćerke zatraži Likonidov ujak Megador….

Predstavu je režirao Renate Carola Gatica, a glume Mladen Kovačić, Igor Golub, Vlasta Golub, Antun Vrbenski, Snježana Lančić-Prpić i Vladimir Andrić.

Virovitičane možete pogledati večeras u Kazalištu 21 s početkom u 19.30. Ulaznica je 30 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike 20 kuna.

najčitanije