Večeras zatvaranje Star Film Festa uz proglašenje pobjednika i koncert Cure i dečka

mradenovic

251020211635197602.png

Drugi dan programa Star Film Festa, 27. kolovoza, započele su radionice filmske dramaturgije i radionica filmske kritike nagrađivane filmske kritičarke Ive Rosandić u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak.

Nakon toga su uslijedile četiri natjecateljske projekcije na kojima je prikazano 18 filmova, a u mnoštvu filmova prikazan je hrvatski animirani film Jaje, autorice Ane Despot.

Jaje je animirani film o krugu života i ljubavi koju dijele dva živa bića, stara kornjača i jaje nepoznatog porijekla. Ono o čemu se godinama bezuvjetno brinemo rađa se tek kada nas više nema, a sam film je nastao kao završni rad na preddiplomskom studiju Animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Od regionalnih autora također su prikazani igrani filmovi Nisam ovdje autorice Sare Radusinović, film Ni na nebu ni na zemlji Borisa Simića i film Sve kako treba Nikole Stojanovića.

Film Sve kako treba prikazuje odnos majke i kćeri te majke i njezinog bivšeg muža. Sama radnja se temelji na majčinom rođendanu i njezinoj želji da dan ispuni lijepim trenucima s kćeri, a surovi realizam života na Balkanu miješanjem novih i starih emocija u zakržljaloj okolini pokreće radnju. Film je nastao na trećoj godini Fakulteta dramske umjetnosti u Beogradu. Aleksandar Bartol, na filmu Sve kako treba radio je kao stand kamera pri čemu kaže da tijekom rada na filmu sve bilo kako treba! Snimanje filma je, kako kaže, bilo najljepše ikad, uz dobru atmosferu i još bolja nova poznanstva.

Zbog nepredvidive vremenske prognoze otkazan je Acoustic jam session ali popodne se ipak nastavilo u vanjskom prostoru Kazališta 21.

Siščani su se zabavili i ispitali svoje filmsko znanje uz filmski kviz Kvizopije,a večer je završena uz izložbu gif-ova Gif For Fuse karlovačke platforme F12 i nastup zagrebačkog benda Gungule.

Subota je zadnji dan ovogodišnjeg festivala. Nakon jutarnjih radionica, od 15:00 sati počinje peta natjecateljska projekcija u prostorijama Centra kreativne industrije. Od 17:30 počinje Okrugli stol medijske pismenosti koji se održava na otvorenom, u Kazalištu 21. U 19:00 sati počinje Acoustic jam session, a u 20:30 proglasit će se ovogodišnji pobjednici. Trodnevni filmski festival u 22 sata zavrata se koncertom Cure i dečka – također u Kazalištu 21.

najčitanije