Večeras „Šišmiš“ Opere b.b. na ljetnoj pozornici K21

mradenovic

251020211635198566.jpeg

Kristalna kocka vedrine večeras nastavlja sa svojim programom Kul ljeta. Večeras će na ljetnoj pozornici Kazališta 21 publika ima priliku pogledati svjetski popularnu operetu Šišmiš, Johana Straussa mlađeg, u izedbi Opere b.b.
Složena i vrlo zanimljiva pripovijest puna intriga, preljuba te naizgled bezbrižna zabava u raskošnim kostimima počinje prekršajem glavnoga lika, grofa Eisensteina, zbog čega je osuđen na zatvorsku kaznu, dok je njegova razočarana supruga Rosalinda, podložna udvaranju učitelja pjevanja Alfreda. Kako Eisenstein odlučuje da će u zatvor nakon plesa kod grofa Orlovskog, što zataji supruzi, policija u zatvor odvodi udvarača Alfreda koji se zatekao u posjetu kod Rasalinde, misleći da je on grof.
Sisačka publika osim u večerašnjem Šišmišu, u večeri operete može uživati i sutra, kada će gostovati HNK Varaždin.
„Izvodit će poznate arije iz opereta. Bit će tu Mala Floramye, Grofica Marica, Splitski akvarel, nekoliko arija iz poznatih Verdijevih opera…“
U sklopu Kulturnog ljeta do kraja srpnja održat će se još petnaestak različitih predstava za djecu, odrasle, koncert Tamare Obrovac te ljetno kino.
Podsjećamo da se besplatne ulaznice za sve programe KULturnog LJETA KKV-a mogu preuzeti radnim danom u Kazalištu 21, od 15 do 20 sati.

najčitanije