Večeras premijera predstave za djecu GK Sisak “Leteći kovčeg”

imp

251020211635198419.jpeg

Premijera predstave za djecu Gradskog kazališta Sisak “Leteći kovčeg” nastale prema tekstu H. C. Andersena, a u režiji Silvija Vadle održat će se na Ljetnoj sceni Kazališta 21 u petak, 2.srpnja u 19.30 sati.

“Leteći kovčeg” kao pripovijest i kao predstava govori o ljudima koji život žele imati i o onima koji ga žele živjeti. Upravo ovi koji žele živjeti (sanjari, umjetnici, zaljubljenici), život shvaćaju kao putovanje, kao avanturu koja bez obzira koje nam sreće i nesreće pruža treba proći. Svi ti sanjari, zaljubljenici, umjetnici i putnici kroz život lako će shvatiti da se najvažnije stvari u životu a to su ljubav, zdravlje, vrijeme i sreća ne mogu kupiti. Zapravo za novac se ne može kupiti ništa (ili ništa stvarno vrijedno). Ova predstava koja nam otkriva različitosti i sličnosti, tajne i istine kazuje kako je sve moguće i kad se to čini nemogućim a opet uči nas da se ne smijemo uzoholiti jer bahatost će postati očaj ako sve što varljivo posjedujemo – nestane. Umjetnost života i putovanja kroz životne prilike i neprilike umjetnost je nošenja onog što je zaista potrebno na putu a to je čarobni kovčeg ljubavi.

leteći kovčeg 1

U predstavi glume Lidija Kraljić i Davor Kovač, scenografiju i kostimografiju potpisuje Danijela Gotal Grgurač, glazbu Saša Tadić, izrada kostima Antonija Lukinić i Đurđica Huml, izrada scenografije Zdravko Kovačević, tehnika Leon Stanković – Mehinović i Aleksandar Franjić, rekvizita Boris Lemaić i fotografije Damir Pahić.

Ulaz na predstavu je slobodan. Zbog ograničenog broja mjesta sjedenja, besplatne ulaznice mogu se preuzeti u Kazalištu 21 radnim danom od 15 do 20 sati.
U slučaju kiše predstava će se održati u Domu INA Rafinerije Sisak.

leteći kovčeg plakat-1024x1447

najčitanije