Večeras online „Poslovice babe Marte ili kako ostati singl“

imp

261020211635208198.jpeg

Nakon što je Gradsko kazalište Sisak Doma kulture Kristalna kocka vedrine na Svjetski dan kazališta omogućilo svim ljubiteljima teatra da u toplini svojih domova odgledaju predstavu ˝Mušica˝, nastalu u vlastitoj produkciji, s projektom se nastavilo i dalje.
Uslijed epidemije koronavirusom zbog čega su za građanstvo na neko vrijeme zatvorene javne ustanove, sisačko je kazalište odlučilo svoje predstave učiniti dostupnim online.
Svakog se četvrtka od 18 sati pa do sljedećeg dana u isto vrijeme može na web i fb stranici Doma kulture Kristalna kocka vedrine preko youtube kanala pogledati neka od predstava za odrasle, a subotom od 10 sati i predstava za djecu.
Tako će večeras biti moguće pogledati predstavu“Poslovice babe Marte ili kako ostati single”.
Predstava je nastala prema tekstu sisačke profesorice fizike Blaženke Slovenec, a u režiji Silvija Vadle.
Riječ je o lucidno duhovitoj, brzoj u misli te leksički pitkoj priči u kojoj iz dana u dan naša “najcrvenokosija ” urbana junakinja, duhovno se konzultirajući s babom Martom i zamišljajući ponekad Mr. Idealnog, prolazi kroz razne teme od šminkanja, preko wellnessa ili vjenčanja do napasnih derišta na plažama rastrgana vlastitim nesavršenostima i svjesna svojih individualnih kvaliteta. U predstavi glumi Antonia Šašo.

najčitanije