Večeras koncert posvećen Damiru Kukuruzoviću

imp

251020211635198854.jpeg

Nakon Zrina, Hrvatske Kostajnice, Gornjeg Viduševca i Petrinje, ovogodišnje izdanje Zrin Festivala nastavlja se večeras u Sisku.

Na blagdan svetog Kvirina i Dan grada Siska na brodu Biokovo na Kupi (na sisačkoj šetnici) od 20 sati nastupit će jedan od najaktivnijih sastava na našoj jazz sceni – sekstet B’s FUNstellation, na koncertu posvećenom Damiru Kukuruzoviću, čiji je prerani odlazak teško pogodio Siščane, ali i cijelu hrvatsku jazz scenu.

Pod nazivom B’s FUNstallation  krije se šest glazbenika srednje hrvatske jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević u proljeće 2012. godine, a današnji sustav čine: Mario Bočić, tenor saksofon, Zvonimir Bajević, truba, krilnica, Davor Doležal, gitara, Luka Žužić, klavijature, trombon, Goran Rukavina, kontrabas, električna bas gitara i Borko Rupena, bubnjevi.
Koncert možete pratiti uživo na https://www.youtube.com/watch?v=sm4yTkbd4ig

7.Zrin-program

U subotu 5. lipnja, Zrin Festival poziva na cjelodnevni posjet kulturnom Topuskom, programom poetskih radionica i književnog poslijepodneva koji će se od 10-19 sati održati povodom Godine čitanja pjesnici Darija Žilić i Marijan Grakalić te Krešimir Regan i Hrvoje Kekez koji će predstaviti knjigu Zrin. Srednjovjekovno sijelo knezova Babonića i Zrinskih.
Atraktivna multimedijalna večer očekujemo u Draškovićevim podrumima, špilji u Nikolinom brdu u centru Topuskog, gdje će se publici predstaviti multimedijalni umjetnik Filip Merčep na marimbi i vibrafonu, uz vizuale i elektroniku.

najčitanije