Večer ukrajinskog filma: Svadba u Malinovki

Mediji Kks (3)

Kino klub Sisak i Galerija Striegl organiziraju projekciju filma Svadba u Malinovki. Projekcija se održava u sklopu projekta Film očima mladih koji je financiran od strane Zaklade kulture nove.

 

Radnja filma odvija se tijekom građanskog rata u Rusiji između Crvenih (boljševika) i Bijelih (menjševika). Andrejka i Yarinka mladi su zaručnički par u selu Malinovka, uhvaćeni između borbenih linija. Gritsian je vođa menjševičke skupine koja planira napasti selo. Yarinka se obraća lokalnom boljševičkom zapovjedniku za pomoć svoje frakcije. Boljševici brzo smisle plan za spas sela, ali plan zahtijeva da Yarinka uđe u lažni brak s Gritsianom.

 

„Projekt inače kao jednu od stavki ima i provedbu večeri stranog filma. Ovoga puta prikazivat ćemo sovjetski film s ciljem promicanja i osnaživanja naše ukrajinske manjine, ali i međusobnog upoznavanja dvaju kultura putem medija filma“, kažu organizatori. Projekcija će se održati 5.4.2024. u 19:30 u prostoru studija Gradske galerije Striegl (Ulica Franje Lovrića 3).

najčitanije