Večer glazbe i poezije za stradale od poplave

sisakportal-hr

271020211635294798.jpeg

Udruga prijatelja sisačko-moslavačke regije, koja djeluje u Zagrebu i promiče vrijednosti sisačko-moslavačkog kraja, organizira “Večer glazbe i poezije” na kojoj će se prikupljati donacije za stradale od poplava.
Program se održava u Klubu Sova (ugao Gajeve i Hebrangove ulice u Zagrebu), u srijedu, 5. ožujka u 20 sati. U glazbenom dijelu nastupa Lela Kaplowitz, cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom. Nastupala je u Madison Square Gardenu, Birdlandu, i Blue Note-u u New Yorku, na brojnim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta. Prošlogodišnjim nastupom s Duke Ellington Orchestra u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu, potvrdila je svoje kvalitete vrhunske vokalistice svjetske razine.
Na Večeri glazbe i poezije sudjeluju i Nina Kušen Tomljanović, profesorica povijesti umjetnosti i talijanskog jezika, autorica mnogih javnih predavanja o hrvatskoj kulturi i umjetnosti te ugledni pjesnik, tekstopisac i novinar Željko Krznarić, koji će recitirati svoju poeziju.
Tijekom programa prikupljat će se donacije za pomoć stradalima od poplava na pdoručju Sisačko-moslavačke županije, a uplate se primaju i na račun Udruge: HR15 4115 0081 1200 06775., s naznakom “za stradale od poplave”.

najčitanije