Uzbudljiv drugi dan Star Film Festa

Drugi dan 9. izdanja SFF-a započeo je u društvu najmlađih uz projekcije kultne animirane serije Profesor Baltazar nakon koje je zagrebački studio Gamechuck predstavio svoj projekt izrade video igre inspirirane tim generacijama omiljenim genijalnim znanstvenikom. Profesor Baltazar će u jednom od najboljih hrvatskih gaming studija dobiti novi život koji će obilježiti nove generacije, a za sve one željne znanja započeli smo ciklus radionice vođenja kampanje na društvenim mrežama.

 

Natjecateljski filmski program obilježile su tri projekcije u sklopu kojih su se prikazala 16 vrhunskih filmskih kratkometražnih djela redatelja iz cijelog svijeta, od Kine, Egipta, Turske pa sve do Južne Koreje.

 

Pri tome, domaće snage predstavili su redatelji Matej Matijević s igranim filmom Do dna te Vedran Ružić s eksperimentalnim filmom 6 metara. Do Dna portretira Baru, sitnog lopova i kriminalca kroz peripetije koje nastaju kada u njegov stan provali korumpirani policajac, a Bara se zaplete u opasne poslove sa krijumčarima droge… Dok se Ružić predstavio autobiografskim eksperimentalnim filmom 6 metara o svojoj obitelji i njihovom životu koji je obilježen brzom cestom u blizini njihova doma te načine na koji ista naglašava nemoć malog čovjeka naspram sistema. Hrvatsku animiranu scenu predstavila je Luna Strmotić s filmom Maskirani osvetnik kojeg simbolizira bezbrižni rakun koji veselo uređuje svoj brlog te nakon napornog dana odlazi spavati ali se ujutro budi sa dolaskom drvosječe koji ruši stablo i time mu uništava dom.

 

Večer su obilježili razgovori u suradnji sa platformom Bacači sjenki gdje su glumica Lana Barić i redatelj Goran Dević predstavili proces rada u filmskoj industriji te procese njihovog stvaralaštva. Filmsku večer nastavljena je uz projekciju na šetnici Slave Striegla gdje se prikazao igrani dugometražni film Divljaci redatelja Daria Lonjaka, a nakon toga održan je koncert sisačkog benda Šarena pojava koji su okupirali dvorište Holandske kuće.

 

Treći i zadnji dan ovogodišnjeg Star Film Festa započinjeo je nastavkom ciklusa radionica vođena kampanje na društvenim mrežama i natjecateljskog programa, a detaljan program možete pronaći na službenoj web stranici.

najčitanije