Uručene nagrade „Književni pleter SMŽ“ i „Likovni pleter SMŽ“

Likovni Pleter

U Sisku su sinoć urućena priznanja i zahvale za sudjelovanje na natječajima „Književni pleter“ i „Likovni pleter“ koje organizira Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije.

 

Stručno povjerenstvo Božica Brkan i Miroslav Mićanović odabrali su najbolje književnike, a Aleksandra Goreta i Branimir Pešut najuspješnije likovne umjetnike. Na ovogodišnji natječaj prijavilo se 15 književnika, a na likovni 45 umjetnika.

 

Dobitnici “Književnog pletera Sisačko-moslavačke županije” za 2021. godinu su: Sanja Feltrin i Dario Sorgent za nabolje pjesničko ostvarenje. Za najbolje prozno ostvarenje nagradu je osvojila Ljiljana Brković Zorčić. Marin Kos osvojio je nagradu za  najboljeg mladog autora, a Antun Lukšić za promicanje zavičajnih vrijednosti.

 

Dobitnici “Likovnog pletera“ su: Petrinjska udruga likovnih umjetnika PETRIART za najuspješniju udrugu. Jasni Mihalić pripala je nagrada za za najuspješnije likovno djelo autoru pojedincu, a dobitnik nagrade u kategoriji najuspješnijeg trodimenzionalnog djela je Zlatko Mikloš.

Na dodjeli nagrada prisustvovali su i zamjenik župana Mihael Jurić te županijski vijećnici Domagoj Kelović i Mario Markić.

najčitanije