Učenici Glazbene škole Fran Lhotka odlični na državnim i međunarodnim natjecanjima

imp

261020211635279039.jpeg

U ovoj školskoj godini učenici Glazbene škole Frana Lhotke uz pomoć svojih profesora i korepetitora osvojili su brojne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima, i to čak 22. Još u prosincu 2014. dobru „sezonu“ najavile su sestre Petra i Marijana Balanč. Iako su polaznice tek 3. razreda osnovne glazbene škole, osvojile su I. nagradu u disciplini klavir četveroručno na 52. regionalnom natjecanju komornih sastava u Zagrebu. Svoju kvalitetu potvrdile su i na državnom natjecanju održanom u Opatiji osvojivši III. nagradu. Za natjecanje ih je pripremila nastavnica Morana Rajman Jelić, prof. savjetnik. Prosinac je bio uspješan i za Petru Šket, učenicu 4. srednje, koja je u Italiji na međunarodnom natjecanju iz klavira osvojila I. nagradu i posebnu nagradu komisije za izvedbu kompozicije 20. stoljeća , za što velike zasluge pripadaju i njenoj nastavnici Davorki Rupčić – Kuhtić, prof. mentor.

Učenici Glazbene škole sudjelovali su i na 53. regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Zadru i Zagrebu gdje su osvojili tri prve i tri druge nagrade. Prvu nagradu osvojila je Petra Šket u disciplini klavir, 5. kategorija. Ema Smiljanić, 1. kategorija i Lorna Obućina, 3. kategorija u disciplini solfeggio osvojile su također prvu nagradu. Njihovom uspjehu uvelike je pridonijela i nastavnica Ankica Tonković Vujnović, prof. mentor koja ih je pripremala za spomenuto natjecanje. Drugu nagradu u disciplini solfeggio osvojile su Amra Hajdarević, 1. kategorija i Iva Zagorec, 3. kategorija pod mentorstvom nastavnice Marija Zulić, prof. Sa istog natjecanja stiže nam još jedna vrijedna druga nagrada u disciplini klavir, a osvojila ju je Ana Tomšić sa svojom mentoricom Sanjom Krivošić, prof.

Zahvaljujući odličnom uspjehu na Regionalnom natjecanju naše učenice Petra Šket, Ema Smiljanić i Lorna Obućina plasirale su se na 53. državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa održano u Dubrovniku. Osvojivši prvu nagradu, Lorna i Petra postale su državne prvakinje, Lorna u disciplini solfeggio, Petra u disciplini klavir, dok je Ema osvojila priznanje. Vrijedi istaknuti kako je Lorna Obućina jedina učenica u RH koja je do sada na natjecanjima iz solfeggia osvajala prve državne nagrade u sve tri kategorije.

Da su vrijedni i nastavnici s puhaćeg odjela, dokazale su na značajnom međunarodnom natjecanju „ Varaždin woodwind i brass“ i nastavnice Veronika Jarec, prof. roga i Natalija Jarec, prof. saksofona. Učenice profesorice Veronike Jarec, Ana Dumbović u A kategorija i Lucija Škrinjarić u B kategoriji, u disciplini rog, osvojile su II nagradu. Najuspješnija je bila Barbara Dolenec koja je u istoj disciplini osvojila I. nagradu. Učenici profesorice Natalije Jarec, Lovro Komes i Jakša Lovreković u A kategoriji, u disciplini saksofon, osvojili su također II. nagradu. Za uspjeh puhača zaslužni su i korepetitori Snježana Svečnjak, prof. i Karlo Ivančić, prof.

Na međunarodnom natjecanju pijanista “ J. Murai“ u Varaždinu natjecali su se i klaviristi te ponovo osvojili hvale vrijedne nagrade. Učenik profesorice savjetnice, Morane Rajman Jelić, Ivan Kukurić u E kategoriji dobio je priznanje. Ana Tomšić pod mentorstvom profesorice Sanje Krivošić u C kategoriji osvojila je III. nagradu, a učenica Petra Šket je u F kategoriji osvojila je II. nagradu. I za ovo natjecanje, Petru je pripremila njezina profesorica mentorica Davorka Rupčić Kuhtić. Pod mentorstvom prof. Vesne Crevar Slabinjac, učenica Ema Vuković priključila se najboljima osvojivši II. nagradu u B kategoriji.

I na kraju, svoju kvalitetu rada, upornosti i truda Glazbena škola Frana Lhotke i njeni učenici i profesori potvrdili su sudjelovanjem na značajnom međunarodnom natjecanju u Sloveniji ( Koroško klavirsko tekmovanje 2015 ) i tamo osvojili tri vrijedne nagrade. Tako su Ivan Kukurić i njegova profesorica savjetnica Morana Rajman Jelić u sedmoj kategoriji osvojili III. nagradu, Ana Tomšić i profesorica Sanja Krivošić u 6. kategoriji osvojile II. nagradu, a Ema Vuković u 3. kategoriji i njezina profesorica Vesna Crevar Slabinjac osvojile sjajnu I. Nagradu.

Čestitamo!

najčitanije