U tijeku prijave filmova na Smaragdni eco film festival

imp

Seff 4

U organizaciji Udruge EKS iz Hrvatske Kostajnice u pripremi je Smaragdni eco film festival, a u tijeku je natječaj za filmove u natjecateljskoj konkurenciji. Riječ je o jedinstvenom putujućem festivalu s temom zaštite okoliša, koji će ove godine imati svoje 16. izdanje, a prvi se put održava na Korčuli.

 

Festival će se održati od 25. do 30. rujna, a na natječaju za nagrade prikupljaju se filmovi ekološke tematike u tri kategorije: kratkometražni, dugometražni i animirani film.

 

Festivalski žiri je ove godine u raznolikom sastavu, također sastavljen od vrhunskih imena. Tako su u žiriju kratkometražnog filma; glumac Slobo Marunović, glumica Tihana Lazović Trifunović, te producentica iz Philadelphije Aleksandra Drobac.

 

Dugometražni film će ocjenjivati redatelj iz Južne Koreje Dong Hee Chun, filmska kritičarka Chiara Isabella Spagnoli Gabardi iz Italije, te redatelj Dinko Čvorić.

 

Za animirani film su zaduženi glumac Dušan Bućan, glumac Slaven Knezović, te redatelj Ran Levy Yamamori iz Izraela.

 

Filmovi se mogu prijaviti do 25.srpnja na platformi filmfreeway. Sve detalje i uvjete natječaja možete potražiti na web i facebook stranici Smaragdnog eco film festivala.

 

 

 

Foto – Daniel Pavlić

najčitanije