U Strukovnoj školi otvorena izložba „ŽENA-MAJKA-RATNICA“

Img 20221018 191131 Resized 20221018 092436664

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije, u Strukovnoj školi u Sisku postavljena je izložba „ŽENA-MAJKA-RATNICA“ te izložba likovnih i literarnih učeničkih radova pristiglih na javni poziv Sisačko-moslavačke županije „Hrvatski branitelji- junaci modernog doba“.

 

„ŽENA-MAJKA-RATNICA“, izložba je fotografija o ženama braniteljicama, bilo da su autorice fotografija ili se nalaze na tim fotografijama. Osim žena koje su bile u djelatnom sastavu Oružanih snaga, na ovoj izložbi nisu zaboravljene ni majke koje su tražile svoje sinove u tadašnjoj JNA, ali ni žene, majke i kćeri koje su prikupljale pomoć za branitelje na prvoj liniji bojišnice.

 

Veliki broj fotografija iz privatnih albuma prikupila je, sada pokojna, Vera Jurčević, tadašnja predsjednica Kluba žena Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak grada Petrinje. Prikupljanje fotografija žena braniteljica nastavila je Katica Gašljević Tomić, sadašnja predsjednica Kluba žena UDVDR Petrinje.

 

Izložba „ŽENA-MAJKA-RATNICA“ je, kroz 80 fotografija, svojevrsna ljudska priča žena sudionica Domovinskog rata kojima treba odati zasluženu počast.

 

Uz izložbu o ženama braniteljicama, otvorena je i izložba likovnih i literarnih učeničkih radova na temu „Hrvatski branitelji- junaci modernog doba“. U javnom pozivu kojeg je objavila Sisačko-moslavačka županija u povodu Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije sudjelovali su učenici osnovnih škola iz cijele županije, a zahvalnice za sudjelovanje uručio im je večeras zamjenik župana Mihael Jurić.

 

Obje izložbe zainteresirani mogu pogledati do 4. studenoga 2022. godine.

 

 

 

najčitanije