U srijedu koncert gitarista Krešimira Bedeka

mradenovic

261020211635209884.jpeg

U Glazbenoj školi Frana Lhotke u srijedu 12.veljače održava se koncert gitarista Krešimira Bedeka. Na programu su djela hrvatskih autora: Ivana Padovca, Miroslava Miletića, Gordana Tudora te Ivane Kiš. Koncert će se održati u dvorani Miroslava Miletića, počinje u 19:00 sati, a ulaz je slobodan.

Program:

Ivan Padovec: Varijacije na Schubertov Truerwalzer, op. 4

Miroslav Miletić: Međimurska suita

                              Andante sostenuto

                              Allegretto

                              Moderato

                              Vivo

Goran Tudor: Klišej

Ivana Kiš: Supertramp’s journal (izbor stavaka)

Ivan Padovec: Briljantne varijacije, op. 2

Bedek_photo by Redd Philmen

Krešimir Bedek (Zagreb, 1981.) diplomirao je gitaru u klasi Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Postdiplomski studij završio je u Nizozemskoj u klasi Zorana Dukića na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu. Docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Nastupao je u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Portugalu, Izraelu, Estoniji i Rusiji, svirajući solistički, uz orkestre i u različitim komornim sastavima.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i u inozemstvu. Na 42.tribini mladih umjetnika Darko Lukić osvojio je glavnu nagradu te nagradu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a zaposlen kao asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu primio je Godišnju nagradu Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za 2010. godinu.

Dvostruki je laureat prestižnog međunarodnog natjecanja Printemps de la guitarre (Charleroi, Belgija, 2006. i 2008.) i pobjednik je međunarodnih gitarističkih natjecanja Guitar and Chamber Music Festival Zwolle i Scharpach gitaar concurs (oboje Nizozemska 2006.), Guitarmania (Almada, Portugal, 2007.) te Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona ‘Miguel Llobet’ (2008.).

najčitanije