U rujnu Star Film Festival

nv

261020211635289480.jpeg

Kino klub Sisak priprema prvi Star Film Festival. Održat će se od 4. do 6. rujna, a njegovo otvaranje bit će u Starom gradu. Festival nudi odlične prilike za mlade filmaše, ali i za publiku koju zanimaju drugačiji filmovi.

Detalje nam je otkrio Matija Holjevac, direktor festivala i predsjednik Kino Kluba Sisak.
„Na festivalu se nude dokumentarni, eksperimentalni, igrani, one-take i industrijski filmovi. Industrijski filmovi i one-take filmovi se ne viđaju često. Bit će tu razni filmovi koje smo dobili iz cijele Europe o proizvodnji i životu ljudi u njihovim gradovima. One-take film je film iz jednog kadra, dobili smo nekoliko filmova iz te kategorije, a nadamo se da će ih do kraja prijava doći još, to je jedinstvena i jako zanimljiva skupina filmova.

Iako su filmovi glavni dio programa i projicirat će se u večernjim satima, Star Film Festival nudi i druge sadržaje. Više o njima rekao je Goran Nuhanović.
„Tijekom dana će se održavati različiti okrugli stolovi na različite teme, prvenstveno koje se tiču mladih. Održat će se i različite filmske i fotografske radionice na koje će se moći prijaviti svi zainteresirani građani.

Prijave filmova traju do 8. kolovoza, detalje možete pronaći na stranici http://skyfilmfest.com/hr/, ali i na Facebook i Twitter profilu Star Film Festivala.

najčitanije