U potrazi za najstarijim izdanjem „Priča iz davnine“

imp

261020211635265219.jpeg

Prije točno stotinu godina, 1916., Matica hrvatska objavila je knjigu priča koja je hrvatsku književnost i slavensku mitologiju u godinama koje su uslijedile predstavila svijetu. Riječ je o knjizi „Priče iz davnine“ nesuđene dobitnice Nobelove nagrade za književnost, hrvatskog Andersena i slavenskoga Tolkiena, Ivane Brlić-Mažuranić.
U želji da se u Mjesecu hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga 2016.) prisjetimo priča koja niti sa stogodišnjom jezičnom patinom ne gube na sadržajnoj svježini, Dječji će odjel sisačke knjižnice pripremiti izložbu posvećenu „Pričama iz davnine“.
U izlozima Dječjeg odjela bit će izloženi prigodni plakati, dok će unutrašnji izložbeni prostor biti rezerviran za stara izdanja „Priča iz davnine“ iz fonda Dječjeg odjela i privatnih sisačkih kućnih knjižnica.
Za postavljanje izložbe bit će im potrebna pomoć, pa mole Siščane da im pomognu u potrazi za najstarijim izdanjem „Priča iz davnine“. Prikupljanje primjeraka traje do 12.listopada u Dječjem odjelu sisačke knjižnice.
Od 17. listopada do 15. studenoga izložba će biti otvorena za javnost, a vlasnica ili vlasnik najstarijega prikupljenog izdanja, najavljuju iz Knjižnice, bit će nagrađena.

najčitanije