U nastavku Prologa komedija “(Dis)funkcija glave”

imp

251020211635203380.jpeg

Komedija istaknutog makedonskog komediografa Bratislava Dimitrova, koja na suptilan i vrlo duhovit način tematizira seksualne probleme kod muškaraca “(Dis)funkcija glave” u izvedbi Scene Gorica stiže u ponedjeljak, 2.studenoga, na sisačke kazališne daske u sklopu 13.Festivala regionalnih kazališta Prolog.
U predstavi pratimo posjete trojice muškaraca psihijatrici i njihovo suočavanje sa seksualnim disfunkcijama te pokušajima da pronađu rješenje. Mogli bismo reći da je komedija woodyallenovska jer opisuje psihoze suvremenog urbanog muškarca koji se u današnjem društvu, suočava s pritiscima patrijarhalnog odgoja te inflacije seksualne ponude.
Sve je više pornografije i fetišizma, a sve manje bliskosti. U tom tjesnacu između očekivanja vječne seksualne spremnosti i frustrirajuće nemogućnosti muškarca da ispuni tu misiju, nalaze se životi naših protagonista. Naravno, neki to nazivaju i krizom srednjih godina. Komedija tematizira i strah od starenja, taj veliki tabu u današnjem ultimatumu mladosti koje forsira mainstream kultura takozvane Zapadne civilizacije.
U predstavi glume Barbara Vicković, Ranko Zidarić, Alen Šalinović, Mladen Kovačić. Djelo je napisano 2012. godine i u Makedoniji je ova komedija stekla status kultnog hita.
Komedija „(Dis)funkcija glave“ možete pogledati u Domu kulture Sisak u ponedjeljak, 2.studenoga, s početkomu 20 sati.
Ulaznice po cijeni od 30 kuna, za učenike, studente i umirovljenike 20 kuna u prodaji na blagajni Doma kulture radnim danom od 15 do 20 sati te online na www.ulaznice.hr.

b2_plakat-disfunkcija-glave-page-0

najčitanije