Tri predstave danas na Maslačku

imp

261020211635245248.jpeg

Drugi dan 20. Međunarodnog festivala dječjih kazališta Maslačak donosi tri predstave.

U 10 sati u Domu kulture s predstavom Jabučanstveni svijet nastupa Pozorište mladih iz Tuzle.
Radnja predstave je prikazana kao bajkovita pustolovina četiri jabuke koje su zbog suženih pogleda na svijet i svoje uobraženosti otputovale daleko od svog staništa kako bi činile dobra djela i shvatile suštinu svog , jabučjeg postojanja. U svojoj pustolovini, iako svaka je različita, a po uobraženosti slična, prolaze kroz nekolicinu bajki.

u 12 sati u Kazalištu 21 publici Maslačka predstavit će se Dramski studio za srednjoškolce, Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka s predstavom Ljubav…Av-Av
Ovo je predstava o napuštenim psima i volonterima koji svu svoju ljubav i snagu ulažu da im pomažu, zbrinu ih. Ovo je priča o osječkom Azilu, o borbi da sva skloništa imaju predznak „No kill“. Ovo je priča o dva topla oka koja te molećivo gledaju i trebaju te kao prijatelja. Ovo je predstava o ljubavi, jednoj, posebnoj……

SKAD, Gradsko kazalište Požega na kazališne daske Kazališta 21 izlazi u 15 sati s predstavom (VID)IM TE
Predstava je nastala kroz improvizacije na temu korištenja društvenih mreža u svakodnevnom životu. 21. stoljeće obilježeno je društvenim mrežama i učincima istih. Kako društvene mreže utječu na tinejdžere, koliko ih koriste i u koje svrhe? jesu li društvene mreže pozitivna stvar ili prostor za cyber bulling? To najbolje zna tinejdžerska generacija koja gotovo ne poznaje život bez mobitela i društvenih mreža. Kako se unutar digitalnog doba snalazi slabovidni tinejdžer Vid koji je okružen generacijom koja ne poznaje komunikaciju bez emotikona, lajkova i skraćenica i kako im on otvara pogled na svijet iz svoje perspektive, pokušat će odgovoriti ova predstava.

Ovogodišnji jubilarni 20. Međunarodni festival dječjih kazališta Maslačak održava se do 12.svibnja, a ulaz na sve predstave je besplatan.

najčitanije