Svjetski dan plesa uz predstavu „Iza zatvorenih vrata“

imp

Od 1982.godine 29.travanj se obilježava kao Svjetski dan plesa. Osnovna ideja tog dana je ukazati na važnost plesa kao umjetničkog oblika izražavanja kojim je moguće prevladati sve političke, kulturne, jezične prepreke. Hrvatska Svjetski dan plesa obilježava od 1999. godine.
Dom kulture Kristalna kocka vedrine uobičajeno bi na Svjestki dan plesa upriličio neku od plesnih uspješnica svog Baletnog i plesnog studija, odnosno Plesnog teatra koji je lani proslavio 40 godina postojanja, ubrajajući se tako u najstariji studio ove vrste na području Sisačko – moslavačke županije.
Kroz studio su prošle tisuće plesača koji su, pod vodstvom nagrađivane plesne pedagoginje i koreografkinje Jasminke Petek Krapljan, predstavljali Sisak na brojnim značajnim festivalima diljem svijeta.

iza-zatvorenih-vrata-plakat.
Danas, u trenutku kad su utihnule kazališne scene uslijed epidemije koronavirusa, Svjetski dan plesa Dom kulture Sisak proslavit će online, omogućujući gledanje predstave ˝Iza zatvorenih vrata˝, autorskog dvojca Jasminke Petek Krapljan i Jasmina Novljakovića.
Premijerno izvedena 2008.g predstava je naišla na podjednak ushit i kritike i publike koji su je okarakterizirali kao vrlo ambicioznu i složenu predstavu satkanu od dojmljivih slika s pažljivo odabranom glazbom.
Predstava možete pogledati  ovdje

najčitanije