Svjetski dan plesa i 40 godina Plesnog studija Doma kulture Sisak

nn

261020211635234687.jpeg

Povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa i 40 godina Plesnog studija Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, u ponedjeljak, 29.4.2019. godine u 20 sati, u sisačkom Domu kulture očekuje vas bogat plesni program, a u Galeriji sv. Kvirin bit će postavljena zanimljiva izložba.

Plesni studio Doma kulture Kristalna kocka vedrine pod vodstvom Jasminke Petek Krapljan najstariji je studio ove vrste u Sisačko-moslavačkoj županiji, a kvalitetom i tradicijom jedan od vodećih plesnih studija u Hrvatskoj. Sa svojim koreografijama i predstavama Plesni studio gostovao je na festivalima u Švicarskoj, Austriji, Njemačkoj, Indiji, Mađarskoj, Rusiji, Belgiji, Danskoj, Češkoj, Bugarskoj, Norveškoj, Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, a u Hrvatskoj : na Eurokazu, Tjednu suvremenog plesa, te Susretima plesnih ansambala, Plesokazu u Varaždinu i Požegi, Danima Silvije Hercigonje i Trepsu u Zagrebu.

Međunarodni dan plesa obilježava se od 1982. godine na inicijativu Međunarodnog plesnog odbora (IDC) u sklopu Svjetskog ITI (International theatre institute) centra. Jedna od glavnih zadaća IDC-a je stvaranje okvira za dijalog i suradnju svjetske plesne zajednice te promicanje plesne umjetnost i jačanje njenog kulturnog i političkog položaja.

Kao dan posvećen slavljenju plesa odabran je upravo 29. travnja, u spomen na jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta.

Ulaz je slobodan.

najčitanije