Svjetski dan kazališta uz „Olgu i Linu“

imp

Svjetski dan kazališta koji se obilježava 27.ožujka, Dom kulture Kristalna kocka vedrine proslavit će uz predstavu GK Sisak “Olga i Lina”. Režiju potpisuje Silvije Vadla a u predstavi glume Antonia Šašo i Paola Slavica.
Pavao Pavličić je autor ove “punokrvne” obiteljske drame. Obiteljske jer su dvije protagonistice sestre rastrgane svim onim što ih čini sličnima a opet različitima, rastrgane obiteljskim naslijeđem, odnosima i žaljenjem za proteklim vremenom, za roditeljima, propuštenim (ili pak ostvarenim) prilikama. Drame jer su dvije sestre glumice, te teške profesije u kojima se žive na stotine tuđih života a možda vrlo rijetko svoj. I “punokrvne” jer punokrvna drama neće prevagnuti na jednu stranu, dati za pravo samo jednom liku već će shvatiti i opravdati (motivirati) akciju oba lika, pa još kad se radi o vječnim pitanjima nacionalne bliže i dalje prošlosti, kad se radi o patnjama ljudi u turbulentnim vremenima dramski konflikt može biti samo “punokrvan”. Pomalo zastrašujuća “izolacija” u obiteljskom stanu u Zagrebu, polovicom devedesetih godina prošlog (a tako dohvatljivog) stoljeća ističe jake emocije dviju sestara u vječitoj borbi za emocionalno naslijeđe.
Predstavu „Olga i Lina“ u Kazalištu 21 možete pogledati u srijedu, 27.ožujka, s početkom u 20 sati.
Ulaz je besplatan, a svoje ulaznice možete preuzeti na blagajni Doma kulture Kristalna kocka vedrine radnim danom od 14 do 20 sati i vikendom sat vremena prije projekcije odnosno programa.

najčitanije