Sudjelujte u kreiranju izložbe „60 godina Barbie“

mradenovic

261020211635237397.png

Prije točno 60 godina lutka Barbie ušla je u domove djece širom svijeta prema ideji Ruth Handler, koja 1959.godine proizvela prvu lutku. Barbie je postala jedna od najprodavanijih igračaka svih vremena. Lutka Barbie pratila je društvene i modne trendove pojednih vremenskih razdoblja. Tim se pristupom djeci nastojala poslati poruka kako mogu postati što god žele – u jednom trenutku djeca, baš kao i Barbie, mogu biti liječnici, potom astronauti, piloti ili veterinari. Osim što se bavi različitim zanimanjima, zanimljivo je i da za lutku Barbie ne postoje ograničenja niti po kulturnim,rasnim, vjerskim ili nacionalnim obilježjima. Barbie danas možemo susresti kao pripadnicu različitih rasa, s različitim obilježjima…
U Dječjem odjelu odlučili su proslaviti 60.rođendan najpopularnije lutke na svijetu. Pridružite se proslavi rođendana najpoznatije i najprodavanije lutke – Barbie! Ako želite da vaša Barbie postane dio prigodne izložbe sisačke knjižnice, dostavite svoju Barbie lutku do 6. veljače 2019. godine u Dječji odjel odjel knjižnice (Kranjčevićeva 8) te podijelite sa sugrađanima djelić svojega djetinjstva.
Cilj je izložbe prikazati malu retrospektivu Barbie lutaka pa su dobrodošle lutke iz svih vremenskih razdoblja od 1959. godine do danas. Ako se sjećate, prisjetite se (barem okvirno) godine kada je lutka kupljena kako bi je mogli istaknuti uz izložak.
Izložba će biti postavljena u izlozima knjižnice od 11. veljače do 15. ožujka 2019. godine nakon čega će svi izlošci biti vraćeni njihovim vlasnicima.

najčitanije