Stihovnica Siska uz Valeria Orlića

ibb

261020211635255530.jpeg

Iduća Stihovnica Siska na rasporedu je u subotu 29. travnja u Matici hrvatskoj Sisak s početkom u 19 sati. Glavni gost večeri je hrvatski književnik i pjesnik Valerio Orlić iz Rijeke, predsjednik Hrvatskog književnog društva te redovni član nekoliko kulturnih asocijacija.
Također je pokretač književnih festivala, manifestacija i časopisa, a u svom bogatom poetskom opusu dosad bilježi 17 knjiga.
Književne radove objavljivao je u domaćim i inozemnim publikacijama, a pjesme su mu uglazbljivane i prevedene na brojne strane jezike: talijanski, engleski, njemački, španjolski, francuski, češki, slovenski, slovački, bugarski, makedonski, ruski, poljski i albanski.
Pokretač je časopisa za kulturu Književno pero i književne nagrade Josip Eugen Šeta. Također je osnivač Međunarodnog festivala književnosti – Dani prijatelja knjige u Rijeci, književne manifestacije na otoku Pagu u spomen na književnika Antu Zemljara, Riječkih književnih jutara, književnih večeri pod nazivom Književni set, kolonije Riječ u kamenu (otok Pag) te znanstveno-književnog skupa Petar Kanavelić i Korčula.

najčitanije