Stihovnica Siska predstavlja 'putopjesnikinju' Maju Klarić

nn

261020211635264313.jpeg

Iduća Stihovnica Siska održat će se u utorak 25. listopada s početkom u 18 sati. U sklopu aktivnosti vezanih uz obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige, predstavit će se mlada i već afirmirana autorica ‘putopjesnikinja’
Maja Klarić. U bogatoj književnoj večeri, gošća će se, osim stihovima iz svoje tri ranije objavljene zbirke putopisne poezije: ‘Život u ruksaku’, ‘Quinta Pitanga’ i ‘Nedovršeno stvaranje’, predstaviti i svojom novom putopisnom knjigom ‘Vrijeme badema’. U knjizi govori o svojim iskustvima s poznatog, 880 km dugog hodočašća Camino de Santiago, a predstavljanje će popratiti i prigodnom projekcijom fotografija.
Maja će također rado odgovoriti na pitanja o svojim iskustvima proživljenima za vrijeme putovanja Europom i Južnom Amerikom, te o kraćim posjetima Aziji i Africi.
Iz Ogranka Matice hrvatske Sisak (Rimska 9), pozivaju i sve ostale zainteresirane pjesnike da u drugom dijelu večeri prezentiraju svoju poeziju.

Inače, Maja Klarić diplomirala je Engleski jezik i književnost i Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s diplomskim radom na temu Suvremeni hrvatski putopis. Radi kao književna prevoditeljica za razne nakladničke kuće, a prevodila je i za časopise Riječi, Poezija i Libra Libera, novine Zarez, Treći program Hrvatskog radija. Organizira manifestaciju Šumski pjesnici pored Grožnjana. Objavila je tekstove u raznim novinama i časopisima: Zarez, Quorum, Knjigomat, Poezija, Tema… Zastupljena je u antologijama Erato 2004., Rukopisi 32, Ja sam priča, Sea of Words, Castello di Duino, Ulaznica.
Dobitnica je stipendija za rezidencijalni boravak u Brazilu i Estoniji. Proputovala je većinu europskih i južnoameričkih zemalja. Objavila je tri zbirke putopisne poezije – Život u ruksaku, Quinta Pitanga i Nedovršeno stvaranje, kao i prozni putopis Vrijeme badema nakon što je propješačila 880 kilometara dug put Camino de Santiago u Španjolskoj. Među putopisima koje je uredila su U zemlji zmaja Davora Rostuhara i 1000 dana proljeća Tomislava Perka.

najčitanije