Star Gardens se vraća na Jezerce u Capragu

imp

Sg (2) 2024

Star Gardens, tradicija gledanja filmova ispod zvijezda u skrivenim vrtovima grada Siska kao uvertira Star Film Festu, ponovno se vraća na Jezerce Željezara.

 

Prvo izdanje ovogodišnjeg Star Gardensa održat će se u subotu, 17. kolovoza na Jezercu Željezara (Slovenski trg 109) s početkom u 21 sat, a na velikom platnu bit će prikazana 4 kratkometražna filma koji su ujedno pobjednici prošlogodišnjeg izdanja Star Film Festa – Overthinker (r. Nemanja Mladenović), Dragi Filipe (r. Filip Zadro), Cadim (r. Luiza Pugliesi Villaça) i Jeste li osjetili? (r. Tena Petrović).

 

Garden 16x9 Željezara

 

Također, u sklopu prvog ovogodišnjeg izdanja prikazat će se premijera pilot igrane serije S.N.A.P. autora Nimaia Kolege i Edia Ercega.

 

S.N.A.P. / r. Nimai Kolega & Edi Erceg / Hrvatska / pilot igrane serije / 62’
Život grupe srednjoškolskih aktivista naglo se promijeni kada je sin poznatog zagrebačkog biznismena izbačen iz privatne škole te se priključi njihovoj borbi protiv korumpiranog ravnatelja i školskog sustava.

 

Overthinker / r. Nemanja Mladenović / Srbija / igrani / 13’
Aleksandar je reditelj koji ima problem da napiše scenario za kratki film koji mu je neophodan za prijavu na master studije. Aleksandar se bori sa anksioznošću i frustracijom jer oseća nemoć u pronalaženju prikladne priče. Ta unutrašnja borba dodatno se pojačava strahom od neuspeha i sumnjom u sopstvene sposobnosti koje mu pojačavaju unutrašnji konflikt.

 

Sg (1) 2024

 

Dragi Filipe / r. Filip Zadro / 2022. / Hrvatska / dokumentarni / 8’
Pismo od doma.

 

Cadim / r. Luiza Pugliesi Villaça / Brazil / animirani / 6’
Usred sušnih i uništenih zemalja, lutalica Seu Zé hoda noseći svoju pticu Chico u krhkom kavezu. Nedugo nakon što se smjestio na zdravu zemlju, pucnjava farmera natjera lutalicu da pobjegne, ne primijetivši da je ptica nestala. Seu Zé tada mora nastaviti svoje putovanje i pronaći Chica koji mu toliko nedostaje.

 

Jeste li osjetili? / r. Tena Petrović / Hrvatska / eksperimentalni / 5’
Opažanje i interpretacija vlastitih psihičkih procesa potaknutih potresom.

 

Program je besplatan.

 

Gardens 1920x1005 Željezara Cover Za Event

 

Podsjetimo, Star Gardens je projekt Kino Kluba Sisak koji je počeo kao kao Zvjezdano kino u Fluidu, a 2018. godine se preimenovao u Star Gardens, građanima Siska poznatiji kao tradicija uživanja filmske umjetnosti u skrivenim sisačkim vrtovima pod zvjezdanim nebom.

najčitanije