Star Film Fest spreman za početak!

mradenovic

261020211635276815.jpeg

Sisak je već drugu godinu dom festivala namijenjen mladim filmofilima. Ove je godinu na sisačku adresu pristiglo 275 filmova iz cijeloga svijeta. Dokumentarni, eksperimentalni, industrijski i one take filmovi pristigli, osim iz Hrvatske, i iz Armenije, Brazila, Francuske, Njemačke, Rusije, Slovenije, SAD-a, Velike Britanije, Srbije, Egipta, Španjolske i Portugala, prikazivat će se ove godine pod zvjezdanim nebom u Starom Gradu.

Filmove koje ćete imati prilike pogledati odabrao je žiri u sastavu: Darko Drinovac, Danijel Kušan, Daniel Rafaelić, Nera Stipičević i Davor Žmegač. Ove se godine dodjeljuju nagrade za najbolje filmove u svakoj pojedinoj kategoriji, kao i nagrada publike. Nagrade će se dodjeliti i za foto natječaj “Drugo lice Siska”.

-Svi koji su prošle godine propustili filmove, imaju ih prilike pogledati u petak, 28.kolovoza u FluidCafeu. Festival počinje 3.rujna, u 19 sati polaskom broda koji će posjetitelje sa šetnice voziti do Starog Grada na otvaranje festivala u 20 sati-najavio nam je organizator festivala Matija Holjevac.

Prvog će se dana prikazivati novi filmovi, drugog će se dana održavati filmske i fotografske radionice te će posjetitelji imati priliku poslušati predavanja Luke Rukavine, a navečer žiri očekuje ocjenjivanje druge serije filmova. Zadnji dan je posvećen nastavku radionica te će se predstaviti drugi filmski festivali. Radionice će pratiti i manifestaciju “Kupske noći”, tako da će u sklopu festivala nastati prve fotografije i snimke nove gradske manifestacije. U galeriji Siscia Obscura otvorit će se izložba Harisa Čalkića “Fina prašina”. Nakon toga, slijedi zadnje prikazivanje filmova na ovogodišnjem Star Film Festu.

Oduševljena je razinom profesionalnosti i količinom truda koje su mladi volonteri uložili u ogranizaciju ovog festivala i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
-Hvalevrijedan je ovo projekt koji demonstrira da mladim i kreativnim ljudima ništa nije prepreka. Sve su ovo mladi ljudi od 18 do 25 godina koji su sami odradili sve na tako visokoj razini, kao da se radi o profesionalnoj produkciji-poručila je Baniček.

najčitanije