Slikovnice prikupljene akcijom "Čitam, dam, sretan sam!" predane djeci u sisačkoj bolnici

imp

261020211635256798.jpeg

Mjesec dana trajala je akcija “Čitam, dam, sretan sam!” kojom su se u organizaciji sisačke Knjižnice prikupljale slikovnice i dječje knjige. Akcijom je prikupljeno više od 500 slikovnica i dječjih knjiga koje su završile u rukama djece koja se liječe u sisačkoj bolnici.

“Ravnateljica sisačke knjižnice Dubravka Šurlan, voditeljica Dječjeg odjela knjižnice Nataša Bujas i glavna sestra bolnice Danijela Škvorc obišle su pet odjela sisačke bolnice na kojima su uručeni paketi s knjigama. Paket donacije novih slikovnice nakladnika Naša djeca predan je malim pacijentima na Odjelu za pedijatriju, Odjelu za oftalmologiju i optometriju, Odjelu dječje i plastične kirurgije i Odjel infektologije i Odjel otorinolaringologije i oralne kirurgije.
Za sve su odjele osigurani plakati nacionalne kampanje za poticanje čitanja od najranije dobi „Čitaj mi!“, a za rodilište plakati, letci i straničnici kampanje te letak Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak kojim se roditelji iz cijele Županije pozivaju da uz predočenje rodnoga lista besplatno učlane svoje dijete u prvoj godini života u najbližoj narodnoj knjižnici. Ovim se putem zahvaljujemo svim pojednicima, školama, ustanovama i nakladnicima koji su podržali ovu akciju te ih pozivamo da nas uskoro ponovno podrže u akciji prikupljanja bojica i pisaćega pribora za djecu koja borave u sisačkoj bolnici.” – rekli  su iz sisačke knjižnice.

čitam dam sretan sam 2 čitam dam sretan sam 3 čitam dam sretan sam 4

najčitanije